ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ευάγγελος ο…ευπροσάρμοστος, ξαναμπαίνει στο μαντρί Κύριο

13:37 - 10 Δεκ 2016
Λίλη Αγγελοπούλου

Από Λίλη Αγγελοπούλου

Σε μια ακόμα πληκτική παράσταση παράλληλων μονολόγων στην κατ΄ ευφημισμόν συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φρόντισε να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο νότα.

Όσοι στάθηκαν στον Φιλιππικό που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης και σε ορισμένα γραφικά οικονομικά επιχειρήματα (μεταξύ άλλων, ότι με την δική του διαπραγμάτευση η χώρα κέρδισε ως το 2060 πάνω από 1 τρις ευρώ, για την ακρίβεια 1,3…) παρέβλεψαν ότι έσπευσε να συνταχθεί στη γραμμή της Φώφης Γεννηματά, η οποία επιμένει εδώ και καιρό να ζητά κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης.

 

Τι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον; Ότι από αυτήν, πλέον, ο Ευάγγελος, δεν εξαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέχρι χθες ήταν για τον ίδιον «κόκκινο πανί»!

«Το εθνικό συμφέρον απαιτεί άλλη κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και βέβαια με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχει αφού πληρώσει το κόστος της εθνικής βλάβης, αφού ηττηθεί και αφού πάει στα κανονικά του μεγέθη, αυτά τα οποία είχε το 2010» είπε, διευκρινίζοντας όμως, ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές και όχι από την παρούσα Βουλή.

 


Παρήλθαν φαίνεται οι καιροί που ο πληθωρικός Ευάγγελος, δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του φτάνοντας στο σημείο να κατακεραυνώνει τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριζε σταθερά ότι συνεργασία χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν νοείται. Και φαίνεται πως το ενδεχόμενο να τον βρούνε οι (πιθανές) εκλογές κομματικά άστεγο, τον υποχρεώνουν σε ρεαλιστικές αναπροσαρμογές, όπως λέγονται κομψά οι κωλοτούμπες…

Αλλά, δεν στάθηκε μέχρι εκεί. Παίρνοντας θεαματικές αποστάσεις από τη ΝΔ, επισήμανε αρνητικά την προοπτική μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

«Λύση φυσικά δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ η οποία θα ήταν η δευτέρα πλάνη χείρων της πρώτης και θα ήταν και ανιστόρητη για τα σημερινά δεδομένα και τα δεδομένα της κρίσης. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση και εθνική στρατηγική βασισμένη στην εθνική συνεννόηση την οποία τα τελευταία χρόνια έχουμε προτείνει μόνον εμείς, ο χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» είπε ο Ευάγγελος κερδίζοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

 

Πως το σχολίασαν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία; «Τώρα υπάρχει ένα κλίμα ότι είμαστε όλοι μαζί» έλεγαν φανερά ικανοποιημένοι…

 

Γ.Χ

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 10 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.