ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μήνυμα Βενιζέλου σε Παυλόπουλο για το ενδεχόμενο... δημοψηφίσματος

Μήνυμα Βενιζέλου σε Παυλόπουλο για το ενδεχόμενο... δημοψηφίσματος Κύριο

09:10 - 19 Δεκ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Το σενάριο να επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας τη λύση του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν καταφέρει να έρθει με τους δανειστες, συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Βραδυνή" έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας πως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

 

«Εγώ δεν λέω ότι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσιπρας ως πρώτη επιλογή ένα σενάριο επανάληψης των θεσμικών εκβιασμών και ατασθαλιών του 2015, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αν επιχειρήσει να πάει σε εκλογές υπό συνθήκες δήθεν ρήξης ή αν επιχειρήσει την επιλογή - η οποία θα είναι μια φάρσα πλέον- ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει ''αντίσταση'' θεσμική. Υπάρχει ευθύνη των πολιτειακών οργάνων που κατά το Σύνταγμα έχουν αρμοδιότητα για τα θέματα αυτά», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος που με την ιδιότητα του συνταγματολόγου έχει μία άνεση προς τον συνάδελφό του που τώρα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:03 - 19 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.