ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στο μυαλό του κυρ-Αλέκου

Στο μυαλό του κυρ-Αλέκου Κύριο

15:42 - 28 Δεκ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Από ολόκληρη την πινακοθήκη του υπουργικού συμβουλίου, αυτός που δείχνει θεαματικά να απολαμβάνει τον ρόλο του, είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ένας “άνθρωπος χωρίς ιδιότητες”-πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι ο κυρ- Αλέκος μπορεί να συντονίσει τους υπουργούς και το κυβερνητικό έργο;- με τον εύηχο αλλά, διόλου χρήσιμο τίτλο του Υπουργού Επικρατείας, βρίσκεται στο περιβάλλον του Μαξίμου για λόγους που υπερβαίνουν την πολιτική του οξυδέρκεια και ανάγονται μάλλον στην στοργική του σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Την Τετάρτη και ενώ η υπόθεση των super Market Μαρινόπουλος, περνούσε και πάλι από σαράντα κύματα, από το Μαξίμου κυκλοφόρησε non paper στο οποίο “κύκλοι (σ.σ: έτσι ακριβώς!) του υπουργού Επικρατείας”, καθησύχαζαν τους 13.000 εργαζόμενους, ότι θα δοθεί λύση. Είναι πρόδηλο, ότι ο κυρ- Αλέκος ανακάλυψε τους “κύκλους” και όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας του, βρίσκει διασκεδαστικό να παίζει με τέτοιες μικροχαρές, που στο κάτω- κάτω, δεν ενοχλούν κανέναν...

 

Η προτροπή “τα μεγαλεία να φοβάσαι ω ψυχή” του Αλεξανδρινού, δεν τον πτοεί. Άλλως, λίγες ώρες μάλιστα αφότου ο “Γιουκλίντες” Τσακαλώτος διαβεβαίωνε τους δανειστές “φτου-κακά! Δεν θα ξαναμοιράσω τίποτε στους συνταξιούχους”, δεν θα δήλωνε με μια ανεδαφική αυταρέσκεια “και του χρόνου πάλι τα ίδια θα κάνουμε!”.

 

Ο κυρ- Αλέκος, έχει το ρόλο εκείνου που στα παιδικά μας χρόνια αποκαλούσαμε “κόκκινο ψαράκι” και είχε το ελεύθερο να συμπεριφέρεται όπως θέλει και να έχει το ακαταλόγιστο στα παιχνίδια...

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 28 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.