ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένα μάλλον ανεπιθύμητο δώρο για τον Κυριάκο

Ένα μάλλον ανεπιθύμητο δώρο για τον Κυριάκο Κύριο

14:22 - 06 Ιαν 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ένα χρόνο από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε και ένα «δώρο» από αυτά που μάλλον δεν περίμενε…

Με καταιγιστικό άρθρο το σαμαρικού προσανατολισμού site, antinews.gr, ασκεί δριμεία κριτική στις επιλογές του προέδρου του κόμματος, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε προγραμματικό (η «Συμφωνία Αλήθειας» χαρακτηρίζεται ασαφής) αλλά και τακτικό επίπεδο (ήταν στρατηγικό λάθος σημειώνεται μεταξύ άλλων το «παρών» στις παροχές προς συνταξιούχους)και καλεί την Πειραιώς να σηκώσει τα μανίκια για δουλειά και να γίνει «πιο γρήγορη και πιο ξύπνια».

 

Υπό τον κατηγορηματικό τίτλο «Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα» ο αρθρογράφος εξαπολύει δριμεία επίθεση στο καραμανλικό στρατόπεδο, αλλά και στην πλευρά του Μεϊμαράκη και των κομματικών τζακιών και υποστηρίζει ότι οι μόνοι που «βγαίνουν μπροστά» είναι τα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά, ως αποτέλεσμα της έλλειψης σαφούς γραμμής από την ηγεσία.

 

Χαρακτηριστικά, υπογραμμίζεται:

*«Πέρασε ένας χρόνος και το μόνο που είδαμε από τη ΝΔ ήταν η συνεχής επίκληση των πρόωρων εκλογών και μια ασαφής «συμφωνία αλήθειας» που στο κάτω – κάτω είναι και αυτονόητη σε μια χώρα που έχει τεράστια προβλήματα και δεν έχει άλλο χρόνο για ψέματα. Δεν έχουμε δει μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα. Γιατί δεν είναι αλλαγή ότι έφυγε ο Κουμουτσάκος και πήγε ο Κικίλιας στη θέση του που ουσιαστικά τώρα μαθαίνει τη δουλειά (στου κασίδη το κεφάλι). Τα περισσότερα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά είναι ο Άδωνις, ο Βορίδης, η Άννα – Μισέλ, ο Σταϊκούρας, ο Βρούτσης. Δηλαδή… η κυβέρνηση Σαμαρά».

 

*»Δεν είδαμε την ανανέωση που επικαλούνταν ο Μητσοτάκης, ούτε βεβαίως έχουμε δει και το πρόγραμμα της ΝΔ. Κυρίως το οικονομικό, πέραν κάποιων υποσχέσεων για μείωση του ΕΝΦΙΑ ή της φορολογίας, δεν έχουμε δει ποσοτικοποιημένες προτάσεις ή σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο την πρόταση της ΝΔ για αλλαγή του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας.

 

Πότε θα τα δούμε όλα αυτά; Μόλις γίνει κυβέρνηση; Μα τότε δεν θα μπορεί ούτε σύσκεψη να κάνει ο Κυριάκος, θα παράγει πολιτική;»

 

*«Τέλος, υπάρχει και το… προαιώνιο πρόβλημα της ΝΔ να προσελκύει διάφορους «συμβούλους» της κακιάς ώρας που μεγαλύτερο κακό κάνουν παρά καλό. Ένα χρόνο μετά ο Κυριάκος θα έπρεπε να έχει αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

 

Κατόπιν τούτων το ότι εύχεται μακροημέρευση στην ηγεσία της ΝΔ, οφείλεται μάλλον σε χιουμοριστική διάθεση του συντάκτη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.