ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το ΕΔΑΔ «φωτογραφίζει» τον Πολάκη και το σοϊ του!

Το ΕΔΑΔ «φωτογραφίζει» τον Πολάκη και το σοϊ του! Κύριο

13:22 - 10 Ιαν 2017
Η καταδικαστική απόφαση κατά της Ρουμανίας ( υπόθεση Ioniţă κατά Ρουμανίας), που εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, στην περίπτωση ενός τετράχρονου αγοριού, που πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, δημιουργεί δεδικασμένο και για καταδίκη της Ελλάδος, στην περίπτωση που υπάρξει προσφυγή από συγγενείς της τετράχρονης Μελίνας, που επίσης έχασε την ζωή της, μετά από χειρουργική επέμβαση για ...κρεατάκια!

Τα γεγονότα που εκτίθενται και υποχρέωσαν το Δικαστήριο να καταδικάσει την Ρουμανία, παρουσιάζουν μία τραγική ομοιότητα με τα αντίστοιχα που συνέβησαν στην υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, λόγω ακατάλληλης αναισθησίας που χορηγήθηκε από την ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πολάκη.

 

Η υπόθεση, λοιπόν, για την οποία καταδικάσθηκε η Ρουμανία και υποχρεώθηκε να καταβάλλει και 12.000 ευρώ στους γονείς που προσέφυγαν στο Δικαστήριο, αφορουσε τον θάνατο του τετράχρονου γιού τους, μετά από μία εγχείριση ρουτίνας.

 

Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε μια σωστή έρευνα για το θάνατο του παιδιού, πρώτον διότι, οι ιατρικές αρχές απέτυχαν να παράσχουν πρόσθετη ιατροδικαστική έκθεση για το περιστατικό, παρόλο που ήταν απαραίτητη και δεύτερον διότι, οι αρχές δεν εξέτασαν ποτέ αν η εποπτεύουσα νοσοκόμα είχε πράξει σωστά το καθήκον της.

 

Στην απόφαση του Δικαστηρίου επικρίνονται και τα εθνικά δικαστήρια της Ρουμανίας, διότι δεν διερεύνησαν και δεν διαπίστωσαν ιατρική αμέλεια εκ μέρους των γιατρών, παρόλο που υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές των πειθαρχικών οργάνων των ιατρών.

 

Το Δικαστήριο σημειώνει ότι, η διαδικασία είχε κρατήσει ένα αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα, μεταξύ της ημερομηνίας του θανάτου του παιδιού και την έκδοση τελικής απόφασης για την υπόθεση.

 

Το ερώτημα που προκύπτει για τα καθ’ ημάς είναι εάν ο πατέρας της άτυχης Μελίνας, θα καταθέσει προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθόσον η πρώτη του δήλωση μετά το θανατηφόρο συμβάν ήταν : «Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.