ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Καψής-Δ.Δανίκας ψάχνουν... δικαίωση στο Στρασβούργο! Κύριο

17:15 - 13 Ιαν 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Για τις 19 Ιανουαρίου 2017 έχει προγραμματισθεί να εκδικασθεί, από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, προσφυγή του πρώην διευθυντή της εφημερίδας, ΤΑ ΝΕΑ Παντελή Καψή και του δημοσιογράφου Δημήτρη Δανίκα, με την οποία ζητείται η καταδίκη της Ελλάδος, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.

Η υπόθεση, που συνδέεται αναπόφευκτα με τα τεκταινόμενα τώρα στην Ελλάδα, με αγωγές και συλλήψεις κατά δημοσιογράφων, αφορούσε, δημοσίευμα της εφημερίδας (με υπογραφή Δανίκα), τον Δεκέμβριο του 2004, με το οποίο χαρακτηρίζονταν «παντελώς άγνωστη» η ηθοποιός Ρ.Μ. (δεν κατονομάζεται) που είχε διορισθεί στήν συμβουλευτική επιτροπή στο τμήμα Θεάτρου του υπουργείου Πολιτισμού.

Η εν λόγω άσκησε αγωγή κατά των δύο προαναφερθέντων δημοσιογράφων για δυσφήμιση και τον Ιούνιο του 2006, οι Καψής-Δανίκας καταδικάσθηκαν να καταβάλλουν από κοινού στην ηθοποιό το ποσό των 30.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Προσέφυγαν στο Εφετείο, όπου απορρίφθηκε η προσφυγή τους και αφού υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα 30.000 ευρώ στην ενάγουσα, κατέφυγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας δικαίωση και υποστηρίζοντας ότι, στην περίπτωση τους είχε παραβιασθεί το άρθρο 10 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί ελευθερίας της έκφρασης.

Οπως και νάχει, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εν Ελλάδι συμβαίνοντα στο χώρο του Τύπου, η αναμενόμενη απόφαση του Δικαστηρίου...

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 13 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.