ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Αναθέτει την αξιολόγηση της τουρκικής Οικονομίας, σε Ισλαμικούς οίκους! Κύριο

12:30 - 20 Ιαν 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Όποτε οι οίκοι αξιολόγησης (Standard and Poor’s, Fitch, Moody’s) βαθμολογούν αρνητικά την Τουρκία, βρίσκουν απέναντι τους τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Standard and Poor’s μείωσε, λέει, τη βαθμολογία μας. Εμείς μια φορά δεν είμαστε μέλη τους. Πώς γίνεται και ένας οργανισμός του οποίου δεν είμαστε μέλος να προβαίνει σε τέτοια πολιτική αξιολόγηση;», είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο Ρόιτερς (22.7.2016).

«Ποιοι είναι ετούτοι; Να είναι τίμιοι πρώτα απ’ όλα, τίμιοι. Ρίξανε τη βαθμολογία μας, λέει. Καθόλου δεν σκοτίζομαι. Δεν τους παίρνω στα σοβαρά, κάνουν λάθος», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (23.9.2016)

«Ρίξτε τη βαθμολογία μας όσο θέλετε, ποιοί είσαστε εσείς; Αυτωνών, ξέρετε, τους βάζεις 5-10 γρόσια στην τσέπη, παίρνεις τη βαθμολογία που θέλεις» -στη Συνάντηση με τους επικεφαλής των δημογεροντιών σε πόλεις και χωριά (29.9.2016).

«Αν χρειαστεί θα πω στον Πρωθυπουργό να κόψει τις σχέσεις μ’ αυτούς του οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης» -προς τους δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Κατάρ (4.10.2016)

Περίπου τρεις μήνες μετά την τελευταία δήλωση, χθες, δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που κυρώνει τη συμφωνία της Τουρκίας με έναν άλλο οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης: τον Διεθνή Ισλαμικό Οίκο Αξιολογήσεων (Islamic International Rating Agency - IIRA). 

Αν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον Ερντογάν, κακό του κεφαλιού της…

(Υ.Γ: Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στην «ισλαμοποίηση» της Παιδείας: ανακοίνωσε ότι «καταργείται το βιβλίο Βιολογίας της γ’ λυκείου, που περιέχει τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών» και απαλείφεται από τη διδακτέα ύλη όλων των βαθμίδων «η προπαγάνδα της Δημοκρατίας (μετά το 1923)», η οποία –σημειωτέον- θα αντικατασταθεί από τον εμπλουτισμό των βιβλίων με κείμενα για τις προσωπικότητες των σουλτάνων και πιο διευρυμένη παρουσίαση της εποχής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!..)

Γ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.