ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «φλερτ» Παππά με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας

Το «φλερτ» Παππά με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Κύριο

12:43 - 26 Ιαν 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Με θερμά λόγια μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς για τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη μετά από συνάντηση-συζήτηση χτες στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.
Ο Νίκος Παππάς συνεχάρη δημόσια τον Περιφερειάρχη για το σύνολο του έργου του στην περιοχή και ιδιαίτερα για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αξιοποιεί κοινοτικά κονδύλια για να στηρίξει την τοπική οικονομία, διευκολύνοντας την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής στον τραπεζικό δανεισμό. Στόχος του Ταμείου είναι η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, το Ταμείο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις με εναλλακτικούς ευνοϊκούς όρους και προς όφελος των επιχειρήσεων για δάνεια, μικροδάνεια (για πολύ μικρές επιχειρήσεις), εγγυητικές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης, καθώς και ρύθμιση οφειλών υπό προϋποθέσεις. Θα δώσει, δηλαδή, μέσω της μόχλευσης ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.
 
«Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει κάνει συνολικά εξαιρετική δουλειά, η οποία αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάπτυξης, αφού συμμάζεψε τα οικονομικά της Περιφέρειας, αξιοποίησε το κονδύλι που εξοικονόμησε για τη δημιουργία του νέου φορέα ο οποίος αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα παράδειγμα προς μίμηση, το οποίο θα ήταν ευχής έργον να ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας», υπογράμμισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης είχε εκλεγεί "απέναντι" στην υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο γύρο πριν από τρία χρόνια αλλά μετά βρήκε περπατησιά με στελέχη της αριστεράς στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στις Περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει στελέχη και διαύλους...
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.