ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι στοιχίζουν οι μετακλητοί του Δραγασάκη και των υπουργών Επικρατείας;

Τι στοιχίζουν οι μετακλητοί του Δραγασάκη και των υπουργών Επικρατείας; Κύριο

14:24 - 31 Ιαν 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Το βράδυ της Πέμπτης στην έρημη Βουλή, οι λιγοστοί βουλευτές που παρακολουθούσαν τη συζήτηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ, κούνησαν μελαγχολικά το κεφάλι ακούγοντας τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά να υπενθυμίζει ότι στις πρώτες Προγραμματικές του Δηλώσεις το 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε δεσμευτικά: «Αποσυμφορούμε άμεσα τη δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών».

Επρόκειτο, όπως αποδείχθηκε για άλλη μια φενάκη. Μόνο μέσα στο 2016 η κυβέρνηση συνέστησε επιπλέον 121 νέους φορείς για το βόλεμα της κομματικής πελατείας. Και με διαδοχικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ειδικοί σύμβουλοι και οι μετακλητοί- μια «γάγγραινα» που εισηγήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και έκτοτε ταλανίζει ακόμα την Κεντρική Διοίκηση.

Η συνέχεια πάντως, έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, όταν ο επίμονος και σεμνός Μαυρωτάς που αποκάλυψε ότι στην κεντρική Κυβέρνηση, υπάρχει «ένα κινούμενο Δημόσιο μέσα στο Δημόσιο» που αποτελείται από 750 μετακλητούς, έβγαλε τη σούμα αυτών των ρουσφετιών.

Όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του 2017, είπε ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης και αν. καθηγητής του ΕΜΠ σήμερα, «μόνο για πέντε πολιτικά γραφεία, αυτά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και των τεσσάρων Υπουργών Επικρατείας δίνουμε 1,8 εκατομμύρια ευρώ, όταν για δύο ερευνητικά κέντρα, το ΕΛΚΕΘΕ και το Αστεροσκοπείο δίνουμε μόλις 1,5 εκατομμύριο ευρώ λειτουργικά έξοδα».

Τόσο απλά και τόσο τραγικά… 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:27 - 31 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.