ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τραμπ τα βάζει και με τα... ΜΜΕ

Ο Τραμπ τα βάζει και με τα... ΜΜΕ Κύριο

23:29 - 07 Φεβ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Λευκός Οίκος έναν μακρύ κατάλογο που εμπεριέχει πολλές δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις, που κρίνει πως δεν καλύφθηκαν επαρκώς από τα ΜΜΕ, την ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο εφημερίδες κι ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδιδαν συνεχώς τις εξελίξεις.

Κάποια ΜΜΕ –όπως το BBC, ο Guardian, η Washington Post και η Le Monde, απάντησαν με συνδέσμους που αποδεικνύουν την ευρεία κάλυψη των επιθέσεων.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε πυρά στα  «πολύ, πολύ ανέντιμα» ΜΜΕ που «δεν ήθελαν να καλύψουν» ορισμένες επιθέσεις.

«Είχαν τους λόγους τους και εσείς τους γνωρίζετε καλά» συμπλήρωσε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν τον ισχυρισμό, που προκάλεσε έκπληξη, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Φλόριντα.

Μάλιστα για να στηρίξει όσα υποστηρίζει, ο εκπρόσωπος τύπου του Σον Σπάισερ υποσχέθηκε να δημοσιεύσει έναν κατάλογο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «πολλά παραδείγματα (επιθέσεων) που δεν είχαν την κάλυψη που τους άξιζε».

Στην εισαγωγή του καταλόγου, ο οποίος δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ κι όπου καταγράφονται με χρονολογική σειρά 78 επιθέσεις από τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι «από τότε που το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε το χαλιφάτο του» τον Ιούνιο του 2014, «μια μεγάλη επίθεση που διαπράχθηκε ή εμπνεύστηκε από την οργάνωση στοχοθετεί τη Δύση πάνω από μία φορά κάθε δύο εβδομάδες».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:33 - 07 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.