ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βασιλική Θάνου: Το πείσμα χρόνια δεν κοιτά. Το Σύνταγμα όμως;

Βασιλική Θάνου: Το πείσμα χρόνια δεν κοιτά. Το Σύνταγμα όμως; Κύριο

17:59 - 08 Φεβ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου επιχειρεί- στην ηλικία της…- επικίνδυνα ακροβατικά κόλπα, χωρίς δίχτυ ασφαλείας, επιδιώκοντας να παραμείνει στη θέση της, μολονότι θα πρέπει λόγω ηλικιακού ορίου να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα πρέπει να πάει στο σπίτι.

Η κυρία Θάνου, ως μη όφειλε, συγκάλεσε ταυτόχρονα για σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου τις Ολομέλειες των δικαστών και των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου προκειμένου να λάβουν θέση για το θέμα της παράτασης του ορίου ηλικίας των δικαστικών.

 

Θα ήταν όλα καλά, αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια που πεισματικά αγνοεί.

 

Η παράγραφος 5 στο άρθρο 88 του Συντάγματος ορίζει δεσμευτικά τα εξής:   

 

«Οι δικαστικοί λειτουργοί, έως και το βαθμό του εφέτη ή του αντεισαγγελέα εφετών και τους αντίστοιχους με αυτούς βαθμούς, αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και όλοι όσοι έχουν βαθμούς ανώτερους από αυτούς ή τους αντίστοιχους με αυτούς αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους.

 

Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής θεωρείται σε κάθε περίπτωση ως ημέρα που συμπληρώνεται το όριο αυτό η 30ή Ιουνίου του έτους της αποχώρησης του δικαστικού λειτουργού».

 

Τι (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει η κυρία Θάνου; Και αλήθεια. Δεν έχει άλλες ενδιαφέρουσες ασχολίες να κάνει- π.χ να καλλιεργήσει ένα μποστανάκι στο μπαλκόνι της- εγκαταλείποντας τον φρικτό ιδρυματισμό της Δικαιοσύνης;   

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.