ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ευρωβουλή: Δεν θα υπάρξει Ψήφισμα για τους εποικισμούς στη Δυτική Οχθη

Ευρωβουλή: Δεν θα υπάρξει Ψήφισμα για τους εποικισμούς στη Δυτική Οχθη Κύριο

19:44 - 13 Φεβ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ως θρίαμβος του φιλοισραηλινού «λόμπυ» ερμηνεύεται, η απόφαση της Ολομέλειας του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, να μην υπάρξε, εν τέλει, Ψήφισμα για την «κατάσταση στην Δυτική Οχθη και τους εποικισμούς των Ισραηλινών».

Πρόβλεψη, στην «ατζέντα», για Ψήφισμα επί του θέματος δεν υπήρχε και σχετική πρόταση κατατέθηκε, με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας από την Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, στην οποία υποστηρίχθηκε ενθέρμως ότι, θα πρέπει και επισήμως το Ευρωκοινοβούλιο, να πάρει θεση στους εποικισμούς που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Δυτική Οχθη και ουδείς γνωρίζει την έκταση τους.

 

Η πρόταση, ωστόσο, που τέθηκε σε ψηφοφορία απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, η οποία, αντιθέτως, ενέκρινε άλλη σχετική πρόταση των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, ν’ αλλάξει ο ....τίτλος της δήλωσης που αναμένεται να κάνει η Υπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, για την κατάσταση στην Δυτική Οχθη.

 

Ετσι, η κυρία Μογκερίνι θα κάνει δήλωση επί του θέματος της κατάστασης στη Δυτική Οχθη, συμπεριλαμβανομένων και των εποικισμών» αλλά η Ολομέλεια δεν θα μπορέσει να εκφράσει, μέσω ενός Ψηφίσματος, την θέση της!

 

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.