ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Διαλέχτεεεεεεεε......

Διαλέχτεεεεεεεε...... Κύριο

19:20 - 07 Μαρ 2017
Λίγες ώρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας, σχετικά με το ότι οι τέσσερις ισχυροί της Ευρωζώνης, με το μήνυμα τους για μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, «φωτογράφισαν», από τις Βερσαλλίες, την Ελλάδα ώς το μεγαλύτερο «βαρίδι» στην μελλοντική πορεία της Ευρωζώνης, πλακώσανε οι επιβεβαιώσεις, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη....

Πρώτος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόϊμπλε ήλθε, με δηλώσεις του, να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μας ότι, η κοινή προτροπή των Μέργκελ-Ολάντ προς τις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης ότι «δεν σας λέμε αν δεν είστε ευχαριστημένοι να φύγετε από το ευρώ αλλά όσοι θέλετε να προσφέρετε, θα πρέπει να συνεργασθείτε περισσότερο», δεν αφορούσε καμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδος.

 

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Σόϊμπλε, κατονομάζοντας την χώρα και καλώντας την άπραγη ελληνική κυβέρνηση να ...διαλέξει.

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, λίγο αργότερα, για ακόμη μια φορά η Moody'sInvestorsService, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιων χωρών από την ζώνη του ευρώ, αποτελεί ένα «χλωμό σενάριο», με εξαίρεση την...Ελλάδα.

 

...και από κοντά η Eurostat, που ήλθε να διαλύσει τον μύθο περί της ελληνικής ανάπτυξης που εξιστόρησε ο πρωθυπουργός, συμπεραίνοντας πως η μόνη χώρα, σ’ ολόκληρη την ΕυρωπαΪκή Ενωση, που βρίσκεται σε ύφεση είναι η Ελλάδα.

 

Ολοι φωνάζουν, ως παλαιοί εμπορομανάβηδες στην λαϊκή, στην ελληνική κυβέρνηση να διαλέξει, τι σκοπεύει να κάνει αλλά εκείνη, επέλεξε την στιγμή, ν’ ασχοληθεί με την συνταγματική αναθεώρηση.

 

Θα παραμείνει στην ευρωζώνη, ως ο τελευταίος πτωχός συγγενής ή θ’ αποφασίσει την αποχώρηση της, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη χώρα και τους χειμαζόμενους από την κρίση πολίτες της?

 

Ακόμη κι’ αυτή την ύστατη ώρα, η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει αυτό το ηχηρό «διαλέχτεεεεεεεε....»

 

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.