ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
H «ανησυχητικά αισιόδοξη» Μέρκελ και οι «στρακαστρούκες» του Ευκλείδη

H «ανησυχητικά αισιόδοξη» Μέρκελ και οι «στρακαστρούκες» του Ευκλείδη Κύριο

17:37 - 10 Μαρ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Είχε... ζουμί η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των 27 της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε μεν για συνολική συμφωνία μέχρι τον Απρίλιο για το ελληνικό ζήτημα, αλλά δεν φάνηκε να το πιστεύει και πολύ.

 

Κι αυτό γιατί τον... τρόμαξε η αισιοδοξία της Άνγκελα Μέρκελ. Όπως είπε. κουβέντιασε το θέμα μαζί της στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και αποκάλυψε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι πολύ αισιόδοξη. "Ανησυχητικά αισιόδοξη..."

 

Προφανώς, εμφανίστηκε πιο σίγουρη για συμφωνία κι από τον ίδιο, γι` αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά τόνισε πως η κα. Μέρκελ είναι μάλλον "ανησυχητικά αισιόδοξη". «Εγώ κρατώ μια πισινή, γιατί έχουμε εμπειρία», πρόσθεσε...

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε ακόμα για τις σχέσεις του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και έκανε λόγο για επικοινωνιακές "στρακαστρούκες" της αντιπολίτευσης.

 

Τέλος, ρωτήθηκε και για το περιθώριο των συνολιών του με την Κριστίν Λαγκάρντ και είπε πως δεν την παρακάλεσε να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά την κάλεσε να πάρει έγκαιρα μία απόφαση για την Ελλάδα και να ξεκαθαρίσει τη θέση της αναφορικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Σ.Π.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.