ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί το Μαξίμου διακινεί το σενάριο των 180 ψήφων

Γιατί το Μαξίμου διακινεί το σενάριο των 180 ψήφων Κύριο

12:54 - 15 Μαρ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Η πολιτική υστεροβουλία του Μαξίμου, το οποίο πιέζει την αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία τα νέα μέτρα με τους δανειστές έχει εξηγηθεί πειστικά και από το reporter.gr.

Υπό το βάρος επαχθών λύσεων που είναι αδύναμη να διαχειριστεί πολιτικά η κυβέρνηση και αφορούν όχι τόσο στη μείωση του αφορολόγητου-αυτό αντισταθμίζεται λόγου χάρη με μείωση των φορολογικών συντελεστών- όσο η ακαριαία και μόνιμη περικοπή στις συντάξεις, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα, αναζητούν τρόπους διάχυσης της ευθύνης.

 

Παίζουν και πάλι με πονηρία και εκ του ασφαλούς…Γιατί γνωρίζουν ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Β. Σόϊμπλε μετά την οποία ούτε καν οι τυπικές φωτογραφίες δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκε ευθείες υποδείξεις, όπως έγραψε πρώτη η «Εστία», προκειμένου να στηρίξει στη Boυλή τον πρωθυπουργό.

 

Η απόφαση του Κυριάκου, ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι νέα μέτρα λιτότητας, δείχνει ότι επιχειρεί τακτική αναδίπλωση σε μια θέση που δεν θα του κοστίσει πολιτικά και εκλογικά, την ώρα που η κοινωνία βράζει στον υποδόριο και βουβό θυμό της.

 

Δείχνει όμως και την χαμηλής ποιότητας ρητορική και τακτική των ΣΥΡΙΖΑ-Αν. Ελλ. οι οποίοι ενώ έχουν αποδεχθεί μέτρα που καμία συντηρητική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε, κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι έχουν συμπήξει «συμμαχία προθύμων».

 

Θολώνουν έτσι (ή τουλάχιστον νομίζουν…) τα νερά, ώστε να ξεχνά η κοινή γνώμη, ποιος είναι ο πραγματικά πρόθυμος πίσω από τα κουραστικά φληναφήματα της «σκληρής διαπραγμάτευσης»…  

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 15 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.