ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πολύτιμο δώρο του Κυριάκου στο ΚΚΕ! Κύριο

15:38 - 06 Απρ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Στη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα που έγινε στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να μην πάει με άδεια χέρια.

Στα λεγόμενα προκαταρκτικά, ενώπιον φωτογράφων, ο Κυριάκος πρόσφερε σαν συνεισφορά όπως είπε στο πλούσιο Αρχείο του ιστορικού κόμματος, ένα αυθεντικό έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το οποίο αφορούσε στη συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης η οποία υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου 1943.

 

Όπως τόνισε ο Κυριάκος, αυτή η συμφωνία, η επονομασθείσα του Θερίσου, έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και φέρει την υπογραφή του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

Θύμισε δε, στο κλίμα αυτό, ότι ως εν ενεργεία πρωθυπουργό, ο Κων. Μητσοτάκης κλήθηκε από τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη να μιλήσει στο κρίσιμο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ το 1991.

 

Ο κ. Κουτσούμπας από την πλευρά του, δήλωσε ότι ενόψει του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ το 2018, αναμένεται εμπλουτισμός του ιστορικού αρχείου του κόμματος, για να εισπράξει κολακευτικό σχόλιο του Κυριάκου που αναγνώρισε το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την ιστορική μνήμη.

 

Εντάξει οι σκοπιμότητες στην πολιτική ποτέ δεν λείπουν. Αλλά χρειαζόμαστε τέτοιου είδους αβρότητες μεταξύ αντιπάλων, δε νομίζετε; 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.