ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σκουρλέτης-Κοντονής στο Στρασβούργο!

Σκουρλέτης-Κοντονής στο Στρασβούργο! Κύριο

12:48 - 11 Μαϊ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σε πόλο έλξης των υπουργών της κυβέρνησης, μεταβλήθηκε αιφνιδίως το Στρασβούργο και ειδικότερα το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σήμερα, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αλσατίας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Δημοκρατία και την Χρηστή Διακυβέρνηση (CDDG), όπου και θα παρουσιάσει υπερηφάνως, το πώς εφαρμόσθηκαν (σ.σ.) οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις της διοίκησης, για την θεσμική ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

 

Σ’ αυτήν, την έβδομη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Διακυβέρνηση στις 11 και 12 Μαΐου 2017 στο Στρασβούργο, θα γίνουν και κάποιες συζητήσεις, για την διαφθορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναμένονται με αγωνία οι παρεμβάσεις του έλληνα υπουργού των Εσωτερικών.

 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες και δεδομένου ότι, δεν ανακοινώθηκε τίποτα επισήμως εν Ελλάδι, στις 31 Μαϊου 2017 καταφθάνει λάβρος στο Στρασβούργο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προκειμένου  να «μετριάσει» την οργή που είχε εκφράσει ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουίζνιεκς, με επιστολή του προς τον ίδιον, για τη σωρεία των καταγγελιών που έχει στα χέρια του σχετικά με κακοποιήσεις πολιτών και κρατουμένων από την αστυνομία, στα κέντρα κράτησης και στις φυλακές.

 

Η «λίστα» των ραντεβού που, μέσω της ιδιαιτέρας γραμματέως του πρέσβη Στέλιου Περράκη, ζητήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποδεικνύει ότι ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης μεταβαίνει στο Στρασβούργο για να διώξει από πάνω του τη «ρετσινιά» των όσων του καταμαρτύρησε με την επιστολή του ο επίτροπος.

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να συναντηθεί με τον επίτροπο Μουίζνιεκς, τον γ.γ. του Οργανισμού Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, τον διευθυντή της αρμόδιας Επιτροπής του ΣτΕ για τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση (CPT) Γερούν Σόκκενμπρεκ καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Ανεξαρτησία και Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ) Tζορτζ Στόουα.

 

Νίκος Ρούσσης -Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.