ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ο Νίκος Δένδιας ξαναθύμισε την «αποστασία» Σαμαρά; Κύριο

12:47 - 25 Μαϊ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Όχι πως είναι απαραίτητα κακό, αλλά, κάποιες αναφορές του Νίκου Δένδια ο οποίος σε μια εμφάνιση από αυτές που συνηθίζουμε να λέμε «ηγετικές» παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης τις ιδεολογικές και πολιτικές του θέσεις εν είδει μανιφέστου, προκάλεσαν αισθητά εσωκομματικά απόνερα.

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ που είχε συγκρουστεί με τον Α. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κ.Ο τον Μάρτιο του 2015 μετά την εκλογική ήττα στην οποία είχε θέσει ζήτημα ηγεσίας ζητώντας έκτακτο συνέδριο, επανήλθε δριμύτερος με ομοβροντία πυρών κατά του λαϊκισμού.

 

«Θυμάστε τις λυσσαλέες επιθέσεις του Λαϊκισμού στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το '90-'93; Θυμάστε πώς έπεσε εκείνη η Κυβέρνηση;

 

Δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ» είπε και…όλοι θυμήθηκαν πως η πτώση εκείνης της κυβέρνησης χρεώθηκε ουσιαστικά στον Α. Σαμαρά.

 

Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί, αφού περιέλαβε στους εκπροσώπους του λαϊκισμού και τα εξαπτέρυγα του Σαμαρά, αλλά και όσους συμπεριφέρονται αναλόγως στις ακραίες πτέρυγες του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Ο λαϊκισμός δεν γνωρίζει ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Γι' αυτό συνεννοείται τόσο εύκολα και τόσο αρμονικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. Ο λαϊκισμός είναι μάστιγα.

 

Ο λαϊκισμός είναι ο διαχρονικός εχθρός στην προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η πατρίδα μας.

 

Να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό. Κάθετα και απόλυτα, χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος. Όπου κι αν είναι. Όπου αν βρίσκεται. Όπως και αν μασκαρεύεται.

 

Ό,τι και αν παριστάνει. Όπου κι αν κρύβεται. Όπου κι αν καταφύγει, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καθαρές κουβέντες, χωρίς μισόλογα,  χωρίς υπεκφυγές».

 

Ενδιαφέροντα όλα αυτά κυρίως επειδή ακούγονται σε μια περίοδο που ο Κυριάκος επιχειρεί στροφή στην στρατηγική της ΝΔ και άνοιγμα σε νέα άφθαρτα πρόσωπα, προκαλώντας τα αντανακλαστικά αρκετών στο «Σαμαρικό» στρατόπεδο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.