ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξης, ο Ευκλείδης και η φανέλα του Μπερμπάτοφ! Κύριο

16:44 - 14 Ιουν 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Το νέο επεισόδιο στις σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου ρίχνει ήδη τη βαρειά σκιά του στη συνεδρίαση του Eurogroup. Η κρίση αυτή βέβαια, έχει παρελθόν που ανάγεται στις διαφορετική πολιτική προσέγγιση, το εμπειρικό φορτίο και τις παραστάσεις ενός εκάστου.

Ποτισμένος με το διαβρωτικό χιούμορ των Άγγλων- που αδυνατεί βέβαια να μεταφέρει στα ελληνικά…- ο φλεγματικός και χειμαρρώδης Ευκλείδης έχουμε την εντύπωση ότι σνομπάρει τον μικρών δυνατοτήτων Αλέξη που ίδρωσε να μάθει Αγγλικά…

 

Υπήρξαν όμως και οι εποχές της κυβερνητικής αιθρίας, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βάψει ακόμα τα χέρια στο «αίμα» που η κόντρα μεταξύ τους, ήταν πιο αθώα.

 

Τον- τόσο μακρυνό πια…-Σεπτέμβρη του 2015 στην 80η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την κρίση προκάλεσε η φανέλα του σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, την οποία απέκτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της λαοφιλούς ομάδας και φωτογραφήθηκε με αυτήν.

 

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας είπε ότι πήρε τη φανέλα για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που είναι οπαδός του ΠΑΟΚ.

 

Το ίδιο βράδυ, κατά την προσέλευση του Ευκλείδη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για την ομιλία του πρωθυπουργού τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι εάν του έδωσε ο κ. Τσίπρας την περιβόητη φανέλα του Μπερμπάτοφ.

 

«Φανέλα ακούω και φανέλα δεν βλέπω. Την πήρε ο Τσίπρας και δεν μου τη δίνει με τίποτα», απάντησε γελώντας ο υπουργός Οικονομικών.

 

Ο κ. Τσίπρας είχε διευκρινίσει τότε, ότι ο κ. Τσακαλώτος θα χρειαστεί τη φανέλα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Προφανώς ξέχασε την υπόσχεσή του, όπως τόσες… Γιατί με δεδομένη την καλή και αξιόμαχη παρουσία του ΠΑΟΚ οσάκις αγωνίζεται στο εξωτερικό, η κυβέρνηση θα είχε κάνει αν μη τι άλλο αξιοπρεπή παρουσία… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.