ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρέσκα νέα» από τον Καμίνη στο Συμβούλιο Ευρώπης Κύριο

17:59 - 28 Ιουν 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Αιφνιδίασε τους πάντες, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με την αποκαλυπτικότατη ομιλία του, στην συζήτηση που έγινε για το Μεταναστευτικό.

«Αλήθειες που καίνε» ειπώθηκαν από τον δήμαρχο και οι παρόντες ακροατές έμειναν …άναυδοι, ακούγοντας, για πρώτη φορά στη ζωή τους, διαπιστώσεις όπως ότι:

* «Περισσότερο από πάντα, οι ευρωπαϊκές πόλεις και οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών και στην ένταξή τους».

*"Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι εδώ για να μείνει και απέχει πολύ από την επίλυση".

*«Η εμπειρία έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση ή άρνηση αντιμετώπισης αυτής της πραγματικότητας μετατρέπεται σε ένα διαρθρωτικό πρόβλημα που είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθεί».

Υπερηφάνως ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι, στον Δήμο προσφέρεται στέγαση, ενός 300 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες και ρίχνοντας την «σπόντα» του (ότι αυτά τα πράγματα θέλουν λεφτά), τους πληροφόρησε ότι, με ευρωπαϊκά κεφάλαια και δωρεές, έχει στηθεί Κέντρο Συντονισμού στην Αθήνα, για την παροχή υπηρεσιών σε πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.

…και κλείνοντας είπε την μεγάλη αλλά άγνωστη, για τους ευρωπαίους, αλήθεια:

"Οι χώρες εισόδου δεν μπορούν να φέρουν αυτό το βαρύ φορτίο μόνες τους".!

Το αναπάντητο ερώτημα που παραμένει έχει να κάνει με το «αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πεί», γιατί μπήκε στον κόπο και στα έξοδα, για να έλθει στο Στρασβούργο.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 28 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.