ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τους έκανε «τα μούτρα κρέας» η Μογκερίνι!

Τους έκανε «τα μούτρα κρέας» η Μογκερίνι! Κύριο

13:18 - 04 Ιουλ 2017
Αβίαστα και άνευ δεύτερης σκέψης, τα δημοσιογραφικά σάϊτ στην Ελλάδα, έσπευσαν να αναπαραγάγουν και να προβάλλουν δεόντως, την δήλωση-απάντηση στον ευρωβουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη, της αρμοδίας περί τα εξωτερικά της ΕΕ Επιτρόπου της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι.

Αναγιγνώσκοντας, όμως, ο «καλόπιστος» παρατηρητής των δρώμενων στην Ευρώπη, την πλήρη δήλωση της κυρίας Μογκερίνι, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει , σοβαρά «κενά» στο περιεχόμενο της καθώς και την έλλειψη κάποιας προβλεπτικότητας για τα μελλούμενα, αν μεθαύριο το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

 

Τούτο δε διότι, μέσα στ’ άλλα βαρύγδουπα και γενικόλογα που είπε στην απάντηση της στον έλληνα ευρωβουλευτή η κυρία Μογκερίνι, αναφέρει μετ’ επιτάσεως ότι:

 

«Η ΕΕ υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών μελών επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους. Έχει τονίσει επανειλημμένως ότι οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται. Πιο πρόσφατα, στις 28 Απριλίου 2017, η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μια από τις θεμελιώδεις αρχές, τις οποίες η Τουρκία καλείται να τηρήσει ως υποψήφια προς ένταξη χώρα».

 

Η καθ’ όλα αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ κυρία Μογκερίνι, λοιπόν, ζητάει σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ, από μία προς ένταξη χώρα, που έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Δημοκρατίας της Κύπρου που, δυστυχώς, για την Μογκερίνι είναι πλήρες κράτος-μέλος της ΕΕ.

 

…και η καθ’ όλα αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, εγκαλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις θεμελιώδεις αρχές, που πρέπει να τηρήσει ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ.

 

Κι αν μεθαύριο κυρία Μογκερίνι μου, η Ολομέλεια της Ευρωβουλής αποφασίσει την αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την Τουρκία, εσείς τι ακριβώς θα καλέσετε τον Ερντογάν να σεβαστεί;

 

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.