ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Υπάρχει σενάριο «Μητσοτάκη» στην ΔΗΣΥ;

Υπάρχει σενάριο «Μητσοτάκη» στην ΔΗΣΥ; Κύριο

13:34 - 31 Ιουλ 2017
Η κινητικότητα στον χώρο της ΔΗΣΥ μέσα στο κατακαλόκαιρο κάπου φαίνεται ότι θα οδηγήσει, αν και τα προσωπικά του καθενός μοιάζουν να εξακολουθούν να παίζουν ρόλο, ενώ η πολιτική ουσία παραμένει σχεδόν ανέγγιχτη.

Το βασικότερο ζήτημα στην συγκυρία είναι το ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα, σε συνδυασμό με τον χρόνο της εκλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, πέραν της Φώφης Γεννηματά θα είναι κάποια από τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

 

Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιάννη Ραγκούση, ενώ συζητήσεις γίνονται στο ΚΙΔΗΣΟ για το ποιος θα διεκδικήσει την ηγεσία. Πιθανολογείται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος (αν και τίποτε δεν αποκλείεται...) και τα ονόματα που ακούγονται στις συζητήσεις αυτές είναι μεταξύ άλλων αυτά των Δ. Ρέππα, Μιχ. Καρχιμάκη και Φίλιππου Σαχινίδη.

 

Πάντως η συμμετοχή του Δ. Ρέππα στην επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον Ν. Αλιβιζάτο, μάλλον καίει το σενάριο της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού...

 

Από εκεί και μετά, το ζήτημα είναι τι θα βγάλει η κάλπη και τι επιδιώκουν οι υποψήφιοι. Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως η Φώφη είναι φαβορί και ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι θέλουν να διασφαλίσουν ρόλο την επόμενη ημέρα.

 

Όμως κάποιοι δεν αποκλείουν και ένα σενάριο ανάλογο με εκείνο της ΝΔ, όπου ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κέρδισε την ηγεσία του κόμματος. Εχει κάποιος στην ΔΗΣΥ αντίστοιχα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν παρόμοια δυναμική;

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 31 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.