ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Απόστολος Κακλαμάνης για Βούτση: Ποιοι καθοδηγούσαν αυτούς που ήθελαν να κάψουν τη Βουλή;

Απόστολος Κακλαμάνης για Βούτση: Ποιοι καθοδηγούσαν αυτούς που ήθελαν να κάψουν τη Βουλή; Κύριο

14:40 - 10 Αυγ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Είναι χρήσιμο στις άδοξες μέρες μας ν΄ ακούμε τον μετρημένο λόγο πολιτικών μεγεθών, όπως αυτόν του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος φλέγεται από την πίστη του στον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών την οποία τίμησε και τον τίμησαν οι πολίτες της, σχολιάζει αυστηρά την τελευταία δημόσια παρέμβαση του Νίκου Βούτση και υποδεικνύει το θεσμικό ύψος από το οποίο υποχώρησε.

Με ανάρτησή του στο facebook στον χώρο «Δημοκρατικοί Ενεργοί πολίτες» ο κ. Κακλαμάνης, παρατηρεί τα εξής: 

«Ορθώς, ως όφειλε, άλλωστε, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης αντέδρασε στο χυδαίο χαρακτηρισμό «βόθρος» για το Κοινοβούλιο και τους 300 βουλευτές από κάποιον Μητροπολίτη, που πιστεύω ότι δεν εκφράζει ούτε την Εκκλησία, ούτε τους πιστούς της.

Νομίζω, όμως, πως έστω και αργά, για την ταυτότητα του λόγου, οφείλει, με την παρούσα υπερκομματική ιδιότητα του - κάτι που ξεχνά όταν δημοσίως τοποθετείται υπέρ ή κατά οποιουδήποτε κόμματος, ή πολιτικού προσώπου - ως Πρόεδρος της Βουλής, δηλ. του συνόλου και όχι τμήματος της εθνικής αντιπροσωπείας, να καταδικάσει και εκείνους, ήδη μέλη και της Βουλής και της κυβέρνησης, που οργάνωναν και καθοδηγούσαν τις ομάδες των οπαδών τους, μπροστά στον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθ’ ύβριζαν κραυγάζοντας «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και απειλούσαν να εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο!

Εκτός αν ο κ. Βούτσης δε γνωρίζει κανέναν εξ’ αυτών». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.