ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν η αλητεία προς τους εργαζομένους του ΔΟΛ ξεπερνά τα όρια

Όταν η αλητεία προς τους εργαζομένους του ΔΟΛ ξεπερνά τα όρια Κύριο

12:27 - 11 Αυγ 2017
panayiotis

Από panayiotis

Θα έπρεπε να βρεθεί αυτός ο νοσηρός εγκέφαλος που σκέφτηκε την ιδέα να περνάνε οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ από το θυρωρείο στο ισόγειο, να υπογράφουν ατιμωτικά την απόλυσή τους σαν να ήταν τίποτε αιχμάλωτοι πολέμου και να παίρνουν την άγουσα απλήρωτοι για την προσφορά τους και τα μεροκάματα που βγάλανε αγόγγυστα για να στηρίξουν το καταρρέον συγκρότημα τους τελευταίους μήνες. Για να πω την αμαρτία μου, θα περιφρονούσα αυτήν την διαδικασία.

Θα έπρεπε όμως, παρόλα αυτά, να βρεθεί και να παραδοθεί στη δημόσια χλεύη ο εγκέφαλος που συνέλαβε αυτή την ιδέα. Και να ξεσκονιστούν τα πόθεν έσχες του. Να δούμε πως τη βγάζει. Πόσα δηλώνει. Και με ποιον τρόπο ζει.

Επειδή, έχουμε πιάσει πάτο. Και η εργασία μας, αυτό που μας καταξίωνε παληά στα μάτια των δικών μας και των φίλων, κατάντησε στα χρόνια μας μια θλιβερή ομολογία συντριβής για ηττημένους ανθρώπους.

Εργοδοσία- «παίρναμε δάνεια με αέρα» ομολόγησε αφοπλιστικά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο υιός Ψυχάρη… -και Τράπεζες έχουν βαρειές ευθύνες για την κατάντια, να κλείνουν οι ιστορικότερες και πιο εμβληματικές εφημερίδες της Δημοκρατικής Παράταξης τα «Νέα» και το «Βήμα». 

(Θυμίζουμε ότι στις εκλογές της βίας και νοθείας του ΄61, ήταν ο άρχων της Δημοσιογραφίας Λέων Καραπαναγιώτης εκείνος που τηλεφώνησε στον Γεώργιο Παπανδρέου και με φωνή πάλλουσα του ζήτησε να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, ενημερώνοντάς τον λακωνικά: «βία στην ύπαιθρο Πρόεδρε και νοθεία στις πόλεις!»).

Από κοντά θα έπρεπε να ντρέπεται και η παρέα του Μαξίμου, που έφτιαξε μαύρες λίστες δημοσιογράφων (μόνο το περιβάλλον Σημίτη είχε τολμήσει για κάποιο διάστημα να το εισηγηθεί) και πολέμησε λυσσαλέα για να φτάσουν τα πράγματα μέχρι εδώ.

Θα δεχθούμε ότι η δημοσιογραφία εκμαυλίστηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια και ξεθώριασε κι εξέπεσε παρέα με την πολιτική της οποίας κατάντησε συνδαιτυμόνας.

Όμως υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε Δημοσιογράφοι που στέκονται στην άκρη της αξιοπρέπειας, κάνουν απλά και χωρίς στόμφο τη δουλειά τους και δεν ντρέπονται να κοιτάξουν κανέναν κατάματα!

Υποχρεώθηκαν αυτοί οι φιλότιμοι και φίλεργοι εργάτες να σταθούνε στην ουρά, όπως και οι συνάδελφοι τεχνικοί και των υπόλοιπων ειδικοτήτων για να υπογράψουν σαν ανδράποδα, αυτό το εξευτελιστικό φύλλο πορείας.

Συγχαρητήρια σε όσους το κατάφεραν αυτό και διπλή μερίδα στον «μάγειρα»!..  

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 11 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.