ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μήνυμα ελήφθη: Τον Οκτώβριο κλαίνε…

Μήνυμα ελήφθη: Τον Οκτώβριο κλαίνε… Κύριο

13:11 - 23 Αυγ 2017
panayiotis

Από panayiotis

Ακριβά θα πληρώσει, κατά τα φαινόμενα, η χώρα τις όψιμες «αντιναζιστικές μαγκιές» των Κοντονή-Γιαννακάκη, που απέφυγαν να παραστούν στο σημερινό Συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην την χώρα και τους Εσθονούς ως φιλοναζί.

Το «μήνυμα» δόθηκε ήδη, σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα της Εσθονικής Προεδρίας όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «δεν αποτελεί συνήθη πρακτική εντός της ΕΕ, ένα κράτος μέλος να απέχει από τις εργασίες ενός συμβουλίου υπουργών, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις».

Σύμφωνα δε με έγκυρους διπλωματικούς κύκλους, αυτό συνιστά ευθεία απειλή προς την ελληνική κυβέρνηση των Συριζα-ΑΝΕΛ, που ο πρωθυπουργός της οποίας, αναπόφευκτα θα παραστεί και θα συμμετάσχει την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 20 Οκτωβρίου όπου, αν δεν ζητήσει πάλι νέα δανεικά κι’ αγύριστα, θα εκλιπαρήσει για συμμετοχή ή στήριξη στην επίλυση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.

Καλό θα είναι, λένε οι πηγές μας, να γνωρίζουν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα, ότι στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα ενώ, δικαίωμα «βέτο» για το μπλοκάρισμα τους , έχουν οι κυβερνήσεις όλων των χωρών-μελών της ΕΕ.

Κι’ είναι επίσης καλό, καταλήγουν, να γνωρίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Εσθονία, που θα έχει ακόμη την Προεδρία της ΕΕ, θα μπορεί, αν έχει λόγους, να μπλογκάρει με «βέτο» την οποιαδήποτε ευνοϊκή πρόταση κατατεθεί για την Ελλάδα στο τραπέζι.

Οι λόγοι δε που θα το κάνει είναι προφανείς και το επιχείρημα, για να συντρέξουν κι’ άλλοι στο δικό της «βέτο», αναφέρθηκαν ήδη σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της!

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.