ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα!

Οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα! Κύριο

10:40 - 30 Αυγ 2017
Τα φιλέτα ακίνητης περιουσίας στη Χιμάρα, η οποία αποκαλείται περιφραστικά «αλβανική Ριβιέρα», όπως και ο πληθυσμός της συμπαγούς ελληνικής μειονότητας στην οποία, μαζί με την Εκκλησία ανήκουν, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο των αλβανικών αρχών.

Ανέκαθεν τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των Τιράνων καλοέβλεπαν τις ελληνικές περιουσίες στο καλύτερο τουριστικό θέρετρο της χώρας και δεν έκρυβαν τη βούλησή τους να τις καταπατήσουν προκειμένου να κατασκευάσουν τουριστικά χωριά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Αυτή τη φορά όμως ο Έντι Ράμα, υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας (μεσίτη των τουρκικών συμφερόντων τον έχει αποκαλέσει μέσα στη Βουλή ο Σαλί Μπερίσα…) και με μεθόδους εμπνευσμένες και δοκιμασμένες από το τουρκικό καθεστώς, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκδίωξης του ελληνισμού.


Η όλη επιχείρηση, εκτός από την βίαιη απαλλοτρίωση των ελληνικών περιουσιών αποσκοπεί στην πλήρη δημογραφική και πολιτισμική αλλοίωση της περιοχής, μεθόδευση που επιβεβαιώθηκε εκτός των άλλων, όταν πριν από ένα χρόνο περίπου, επέβαλε την αναγκαστική συνένωση του δήμου Χιμάρας με τον μουσουλμανικό δήμο της Βράνιτσας ή με την επιμονή του να αποκαλεί τους εκεί Έλληνες…δίγλωσσους Αλβανούς!


Αποδεικνύεται και το επαναλαμβάνουμε άκρως ατυχής η κίνηση του τότε ΥΠΕΞ Βαγγέλη Βενιζέλου να συγκατατεθεί στην παραχώρηση στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε, χωρίς να ζητήσει συγκεκριμένα ανταλλάγματα από τους γείτονες οι οποίοι μολονότι υπερηφανεύονται γι΄ αυτό, δεν έχουν καμία απολύτως μπέσα!


Αντιθέτως, προκαλούν σε όλα τα επίπεδα σταλάζοντας ανθελληνικό δηλητήριο καθημερινά στη νέα γενιά και αμφισβητώντας τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα.


Είναι καιρός η Ελλάδα να αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής που γεννιέται, ανοίγοντας ένα ακόμα καυτό μέτωπο στην εθνική περίμετρο και να πράξει τα δέοντα, αφήνοντας κατά μέρος τις αόριστες και πλαδαρές διακηρύξεις περί καλής γειτονίας που είναι φανερό ότι δεν πιάνουν τόπο και να αναδείξει και διεθνώς το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις. Είναι υπόθεση μείζονος εθνικού συμφέροντος.


Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 30 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.