ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αδειάζει Κοντονή-Γιαννακάκη ο Κοτζιάς και πάει στους «φιλοναζί» Εσθονούς!

Αδειάζει Κοντονή-Γιαννακάκη ο Κοτζιάς και πάει στους «φιλοναζί» Εσθονούς! Κύριο

18:49 - 05 Σεπ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του έγκυρου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αφού ολοκληρώσει μία επίσκεψη στη Ρίγα της Λετονίας, θα αναχωρήσει για το Ταλίν της Εσθονίας, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Στην ίδια πόλη και στην ίδια χώρα, δηλαδή, όπου αρνήθηκαν να πάνε και να συμμετάσχουν σε μία άλλη άτυπη συνάντηση των υπουργών δικαιοσύνης της ΕΕ, οι Κοντονής-Γιαννακάκη, κραυγάζοντας ότι άπαντες οι Εσθονοί είναι «φιλοναζί».

Εκεί θα βρίσκεται αύριο βράδυ ο έλληνας ΥΠΕΞ, αδειάζοντας με διπλωματικό τρόπο, τη φιέστα που έστησαν στο εσωτερικό της Ψωροκώσταινας, οι όψιμοι αντιναζί, Κοντονής και Γιαννακάκη, αναγνωρίζοντας, προφανώς, δια της παρουσίας και συμμετοχής του εκεί, ότι οι Εσθονοί και η ηγεσία τους δεν είναι «φιλοναζί» ούτε κατά διάνοια.

Αντιδράσεις από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν προβλέπονται, γι’ αυτή την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στο Ταλίν της «νεοναζί» Εσθονίας, καθόσον, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχουνε πέσει τα τηλέφωνα και δεν …τους παίρνει.

Ευλογώντας, όμως, τα …γένια μας, πρέπει να πούμε, ότι σ’ έναν άλλο «ανεμοδείκτη», με τίτλο «Τώρα κατάλαβαν ότι είναι φιλοναζί οι Εσθονοί», στις 22 Αυγούστου 2017, τονίζαμε μεταξύ άλλων ότι:

*Οι Κοντονης-Γιαννακάκη, πρέπει να έχουν δικό τους «μπαϊράκι», έναντι των σχέσεων που με επιμέλεια καλλιεργεί, εδώ και καιρό, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας με την Εσθονία.

* Ενώ οι δύο προαναφερθέντες κατηγόρησαν πρόσφατα την Εσθονία και τον λαό της ως «φιλοναζί» , μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γ.Κατρούγκαλος, είχε επισκεφθεί επισήμως την Εσθονία και ανέπτυξε στους εκπροσώπους της χώρας, τις ελληνικές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για την Κοινωνική Ευρώπη.(sic)

* Χώρια που η όλη ιστορία αποδεικνύει ότι, σ’ αυτήν την ιδιόμορφη κυβέρνηση, δεν γνωρίζει το ένα υπουργείο τι ποιεί το άλλο.

Όπως, ακριβώς, τα λέγαμε, δηλαδή και τώρα μούγκα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αποστολή, της δημιουργίας θορύβου στο εσωτερικό, εξετελέσθη, σε βάρος των εξωτερικών σχέσεων της χώρας…

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.