ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Για φιλοκυβερνητικές δημοσκοπήσεις από εταιρεία-φάντασμα διαμαρτύρεται η ΝΔ

Για φιλοκυβερνητικές δημοσκοπήσεις από εταιρεία-φάντασμα διαμαρτύρεται η ΝΔ Κύριο

15:02 - 19 Σεπ 2017
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Με την έλευση του φθινοπώρου άρχισε και η περίοδος των δημοσκοπήσεων και φαίνεται πως η εποχή έχει φέρει και περίεργα «φρούτα».

Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η ΝΔ, με αφορμή την δημοσιοποίηση έρευνας της εταιρείας Commonview στο News 247, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με ποσοστό 24% έναντι 27% της ΝΔ.

Ο διευθυντής του γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη, Μιχ. Μπεκίρης απευθύνεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων.

Στην επιστολή του προς το ΕΣΡ επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Ο κ. Μπεκίρης ζητά από το Ε.Σ.Ρ. να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.