ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μετά τον Ανδρέα, νέα κόντρα στον ορίζοντα για την Μελίνα

Μετά τον Ανδρέα, νέα κόντρα στον ορίζοντα για την Μελίνα Κύριο

13:39 - 21 Σεπ 2017
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Ίσως η σαφέστερη ένδειξη πολιτικής και πολιτιστικής φτώχειας της σύγχρονης Ελλάδας να φαίνεται στο πόσο μιλάμε για το παρελθόν... Για τον Ανδρέα, τον Καραμανλή τον Α', τον Εμφύλιο, την δικτατορία του Μεταξά, την δικτατορία των Συνταγματαρχών, τον Κολοκοτρώνη.

Μετά λοιπόν τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις για τον Ανδρέα και την πολιτική κληρονομιά του, στον ορίζοντα διαφαίνεται μία νέα, με θέμα την Μελίνα Μερκούρη.

Την αφορμή δίνει η γνωστή, καλή ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία με συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town εκφράζει τις επιφυλάξεις της για το πολιτικό και καλλιτεχνικό μέγεθος της Μελίνας.

Μιλώντας για μεγάλους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου αναφέρθηκε και στη Μελίνα Μερκούρη. Όπως ανέφερε η κυρία Διαβάτη, από το σπίτι της είχαν περάσει σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί της εποχής, αλλά όχι η Μελίνα.

«Όχι, στο σπίτι μου πάντα επέλεγα ποιοι θα μπουν. Η Μελίνα Μερκούρη έκανε ένα μεγάλο κακό, κατάργησε την άδεια του ηθοποιού. Όποιος θέλει παίζει, βάζοντας στο θέατρο την αδερφή του, την ανιψιά του, την υπηρέτριά του. Μπορώ εγώ να πάω να κάνω τον χειρουργό ή τον καθηγητή; Γιατί το δικό μου επάγγελμα μπορούν να το κάνουν όλοι;... Ήταν μια ωραία γυναίκα, εντυπωσιακή και καλοζωισμένη. Τη χάζευες. Ως ηθοποιό, ας την κρίνει η ιστορία», δηλώνει η κυρία Διαβάτη. Και απαντώντας στο σχόλιο ότι η Ιστορία την έχει κρίνει, αφού ακόμη σήμερα μιλάμε για εκείνη, απαντά: «Ποιοι μιλάμε; Εσείς μιλάτε. Γιατί δεν μιλάτε για την Κατίνα Παξινού; Γιατί δεν μιλάτε για τη Βάσω Μανωλίδου, που δεν πέρασε μεγαλύτερη ηθοποιός από την Ελλάδα; Για να μην πω παγκοσμίως. Μη με διαολίζετε τώρα. Τότε υπήρχε στο θέατρο ένα κοινό μορφωμένο και έξυπνο. Δεν ήταν ηλίθιο το κοινό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.