ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα: καλύτερα Grexit παρά 3ο μνημόνιο»

«Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα: καλύτερα Grexit παρά 3ο μνημόνιο» Κύριο

13:10 - 25 Σεπ 2017
panayiotis

Από panayiotis

«Ο λόγος που συμμετείχα στην κυβέρνηση του κ.Αλέξη Τσίπρα είναι ότι είχαμε συμφωνήσει ότι το Grexit ήταν κακή εξέλιξη αλλά ένα νέο Μνημόνιο ήταν χειρότερη εξέλιξη. Ότι αν δεν ήμασταν διατεθειμένοι να προτιμήσουμε το Grexit από την μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας, τότε δεν μας άξιζε να κερδίσουμε τις εκλογές. Και ξέρετε κάτι; Αν ως λαός, ως κυβέρνηση κατανοούσαμε ότι το 3ο Μνημόνιο και η ακολουθία των αξιολογήσεών του είναι, μεσοπρόθεσμα, χειρότερη εξέλιξη από το Grexit, τότε και μόνον τότε θα επιτυγχάναμε την πολυπόθητη βιώσιμη συμφωνία (με αναδιάρθρωση χρέους) εντός της ευρωζώνης». Τάδε έφη Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο αχαϊκό thebest.gr εν όψει ομιλίας του στην Πάτρα.
Αν λέει αλήθεια - και όσο έχει αυτό σημασία αφού έτσι κι αλλιώς σε αυτήν την πρώην ή εναπομείνασα παρέα, κατά βάση κανείς δεν την λέει-, μπορεί κάποιος και με αυτήν την αφορμή να καταλάβει την ιδιοσυγκρασία της ομάδας που κυβερνούσε και κυβερνά. 
Και όποιος θέλει, μπορεί ακόμη να ελπίζει ότι ο Τσίπρας έχει τώρα δει την θεία φώτιση και έχει γίνει λογικός, μετριοπαθής, ρεαλιστής και αποτελεσματικός...
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.