ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Άτοκες δόσεις... επ' άοριστον για ένα iPhone 8!

Άτοκες δόσεις... επ' άοριστον για ένα iPhone 8! Κύριο

14:55 - 29 Σεπ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Τι κι αν η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στη δίνη της δημοσιονομικής ύφεσης, έχει αντιμετωπίσει αδιάκοπες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τα ποσοστά της ανεργίας εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο; Η συντρικτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν δείχνει να ενοχλείται και θα έφτανε στα άκρα προκειμένου να αποκτήσει κάποιο από τα τελευταία μοντέλα της Apple!

Ωστόσο, επειδή τα iPhone ουδέποτε προορίζονταν για την τσέπη του μέσου Έλληνα, μιας που ξεπερνούν κατά τουλάχιστον δύο φορές τον βασικό μισθό, τα πράγματα είναι ζόρικα! Οι Έλληνες techmaniacs πάντως, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν με δανεικά ή και με δόσεις τη διόλου ευτελή αξία των νέων κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να μην τους ξεπεράσει η μόδα και να «μείνουν πίσω». 

Αναμφίβολα, ο καθένας μπορεί να διαχειρίζεται όπως θέλει τα οικονομικά του, ωστόσο, οι δεσμεύσεις των εταιριών πώλησης ηλεκτρονικών ειδών για άτοκες δόσεις ακόμα και σε ορίζοντα πενταετίας (!) και κυρίως η συχνότητα με την οποία τέτοιες προσφορές γίνονται αποδεκτές από το καταναλωτικό κοινό, ακούγεται κομματάκι παράλογο!

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά κύριο λόγο, τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας αγοράζονται για να μην μείνει εκτός του trend ο κάτοχός τους, είναι ιδιαίτερα παράδοξο το πώς ο επίδοξος ιδιοκτήτης καταδέχεται να πληρώνει ακόμα, μετά το πέρας 3-4 χρόνων, ένα μοντέλο που έχει ξεπεραστεί προ πολλού... 

Χ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 29 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.