ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βαρουφάκης έχει και βίντεο, αλλά δεν ηχογραφούσε συντρόφους

Ο Βαρουφάκης έχει και βίντεο, αλλά δεν ηχογραφούσε συντρόφους Κύριο

13:16 - 05 Οκτ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Το ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup το γνωρίζαμε. Το είχε αποκαλύψει, άλλωστε ο ίδιος ο πρώην υπουργός, ο οποίος μέσω του βιβλίου του Adults in the room, αποφάσισε να δώσει ακόμη μία... εσωτερική πληροφορία, σχετικά με το υλικό που έχει στα χέρια του από την περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Όπως αναφέρει στην έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά, εκτός από τις ηχογραφήσεις συνομιλιών, ο Γιάνης Βαρουφάκης έβαζε τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, να βιντεοσκοπεί ορισμένες από τις πιο σημαντικές τηλεφωνικές του συνομιλίες, το διάστημα της υπουργείας του.

Συγκεκριμένα στο στο προκαταρκτικό κεφάλαιο του βιβλίου «Περί πηγών και αναφορών» ο Βαρουφάκης γράφει ότι «σ' ένα βιβλίο όπου τόσο πολλά εξαρτώνται από το 'τι είπε ποιος σε ποιον και πότε' κατέβαλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές), σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας και σε χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσα τον καιρό εκείνο μετά από συνομιλίες, συσκέψεις κτλ».

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην αγγλική έκδοση του βιβλίου δεν υπήρχε η αναφορά για βιντεοσκοπημένες συνομιλίες.

Ο Βαρουφάκης προσθέτει, ωστόσο, και άλλη μία διευκρινιστική παράγραφο σχετικά με τις πολυσυζητημένες ηχογραφήσεις του: «Επειδή έχουν γραφτεί πολλά κυήματα της φαντασίας των ελληνικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης, τα οποία δυστυχώς έχουν καταφέρει να διαβρώσουν τον δημόσιο διάλογο ως 'αλήθειες', να ξεκαθαρίσω ότι οι φημισμένες μου ηχογραφήσεις αφορούν μόνον επίσημες συνομιλίες με εκπροσώπους των δανειστών εκτός Ελλάδας – ποτέ συνομιλίες με συντρόφους, συναδέλφους ή άλλους Έλληνες συνδιαμορφωτές των γεγονότων».

Αν και με τον Βαρουφάκη κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αυτό μάλλον σημαίνει πως δεν έχει ηχογραφημένες συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, όπως είχε αφήσει στο παρελθόν να εννοηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.