ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στο πλευρό του Ραγκούση ο Γ. Παπανδρέου

Στο πλευρό του Ραγκούση ο Γ. Παπανδρέου Κύριο

13:46 - 06 Οκτ 2017
panayiotis

Από panayiotis

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στον Γ. Ραγκούση, ο οποίος δέχθηκε εξώδικο από την Ιερά Σύνοδο, με αφορμή δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας στις τάξεις της Εκκλησίας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: 

«Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Είναι ένα κεκτημένο που αποκτήσαμε μετά από σκληρούς αγώνες στην πρόσφατη ιστορία μας. 

Οι προσπάθειες της εκκλησιαστικής ηγεσίας να παρέμβει με τρόπο που να θέτει σε αμφισβήτηση θέματα ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, όσο και της διακυβέρνησης, προκαλούν εύλογα ερωτήματα.

Κατά συνέπεια, καλούμε την Ιερά Σύνοδο να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη δίωξη εναντίον του Γιάννη Ραγκούση».  

Είναι γνωστό ότι η άλλοτε στενή σχέση μεταξύ των κκ. Παπανδρέου και Ραγκούση είχε πάψει να υφίσταται από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές του 2012 και οι δρόμοι τους χώρισαν. Πάντως η συμπαράσταση στον πρώην στενό συνεργάτη, έστω και σημειολογικά, έχει την αξία της. 

 

Πρέοει πάντως να πούμε ότι πιο σαφής και ξεκάθαρος ως προς την στήριξή του ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μέσω twitter δήλωσε:« Οι Μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει». 

 

Αντιστοίχως, ο Γ. Καμίνης δήλωσε: «Το δικαίωμα και η ελευθερία στην έκφραση με κάνουν να βρίσκομαι στην πολιτική. Η στήριξή μου στον Γ.Ραγκούση είναι δεδομένη».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:37 - 06 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.