ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης:Η Λαγκάρντ μού είπε ότι είναι ανέφικτο το ελληνικό πρόγραμμα Κύριο

08:00 - 10 Οκτ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

«Ο Σόιμπλε αποχώρησε, αλλά ο Σοιμπλεϊσμός έμεινε». Με αυτή τη φράση επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Ανίκητοι Ηττημένοι» τονίζοντας ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα.

Ο τέως ΥΠΟΙΚ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, από το γεγονός πως η νέα γερμανική κυβέρνηση δεν θα στηρίξει το σχέδιο Μακρόν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ενωση. «Δυστυχώς με τη νέα κυβέρνηση που διαφαίνεται ότι θα σχηματιστεί στη Γερμανία τίθεται τέλος στο σχέδιο Μακρόν για την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως σε συνομιλία που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ, η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ του είχε πει ότι είναι ανέφικτο το ελληνικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου ήταν η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκος Θεοχαράκης. Οι «Ανίκητοι Ηττημένοι» είναι η μεταφορά στα ελληνικά του αγγλόφωνου πρωτοτύπου με τίτλο «Adults in the room» που είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικούς μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.