ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τράμπ, οι 23.000 μονάδες του Dow Jones και το σχόλιο για Ελλάδα Κύριο

08:39 - 18 Οκτ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Μια από τις… αμήχανες στιγμές τόσο για τον Αλέξη Τσιπρα, όσο και για όλη την εγχώρια αριστερά που ακόμη ζει σε (ανεφάρμοστες) δοξασίες του παρελθόντος – ενώ την ίδια ώρα κάνει χρήση των επιτευγμάτων του (επικατάρατου) καπιταλισμού - ήταν η ατάκα του Ντόναλντ Τραμπ για το νέο ρεκόρ της Wall Street.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Αμερικής αναφέρθηκε ευθαρσώς και με έμφαση στο νέο ρεκόρ του Dow Jones και στο «πιάσιμο» των 23.000 μονάδων (ενδοσυνεδριακά) χθες!

Μάλιστα, τόνισε ότι εύχεται παρόμοια… κούρσα και για την οικονομία της Ελλάδας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να κοιτάζει και να ακούει αμήχανα, προσπαθώντας να ακροβατήσει ανάμεσα στο παρελθόν του, στην τωρινή θέση του, στην (χρηματιστηριακή) ευχή του Ντ. Τράμπ και στη δική του συνείδηση.

Μια συνείδηση που έχει «χαθεί» ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην αλήθεια του ρεαλισμού, στις πρότερες δοξασίες και τα ιδεολογήματα που έχουν αξία μόνο ως ασκήσεις επί χάρτου ή για εξαγγελίες πολιτικής – ιδεολογικής «ντόπας» σε αμφιθέατρα…. Είναι δύσκολη η δουλειά του πρωθυπουργού.

Και μάλλον, ορισμένοι δε γνώριζαν ακριβώς τον… ακτιβισμό – ρεαλισμού και ευθύνης – που απαιτεί!

Ο... αντικειμενικός 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.