ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος (ποια) είναι «ο πιο κοντινός άνθρωπος» στον Πρωθυπουργό;

Ποιος (ποια) είναι «ο πιο κοντινός άνθρωπος» στον Πρωθυπουργό; Κύριο

18:43 - 13 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Είναι γνωστό ότι τις περισσότερες φορές πρέπει να διαβάζουμε «πίσω από τις γραμμές»... Είτε σε έγγραφα, είτε σε νομικά κείμενα, είτε και στην αρθρογραφία, τα «ψιλά γράμματα» και οι υπαινιγμοί ίσως έχουν περισσότερη πληροφορία και σημασία από τις ρητές αναφορές και επισημάνσεις.

Κάτι τέτοιο εντοπίζεται και στο τελευταίο άρθρο του γνωστού και έγκριτου δημοσιογράφου της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Περιγράφοντας στο κείμενο με τίτλο «Το τέλος του μνημονίου και η κόλαση της Αριστεράς» το σχέδιο και τις επιδιώξεις του κ. Τσίπρα και ειδικότερα την φιλοδοξία του Πρωθυπουργού να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία και να «πουλήσει» εκλογικά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως ρητά προβλέπεται ήδη από το δεύτερο μνημόνιο, ο αρθρογράφος παραπέμπει σε πρόσφατες δηλώσεις του Γερουν Ντάισελμπλουμ στο ευρωκοινοβούλιο και αναφέρει: «Ο Ολλανδός Σοσιαλιστής πολιτικός, που βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την καριέρα του, είπε ότι "η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί προτεραιότητα"».

Στην συνέχεια συμπληρώνει, δε: «Επιβεβαίωσε μάλιστα στην υπουργό Εργασίας, ίσως τον πιο κοντινό άνθρωπο στον πρωθυπουργό, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει ότι του χρόνου τέτοια εποχή η ΓΣΕΕ και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα έχουν στείλει τις συνήθεις εξώδικες προσκλήσεις στις ομόλογες εργοδοτικές ενώσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις νέες, μεταμνημονιακές, εργατικές συμβάσεις».

Πέραν όλων των άλλων, λίγοι γνώριζαν έως σήμερα ότι η κυρία Αχτσιόγλου είναι «ο πιο κοντινός άνθρωπος στον Πρωθυπουργό». Τι μπορεί να σημαίνει άραγε αυτό;...  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.