ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Καραμανλής και πόσο του αρέσει να τον «λιβανίζουν»...

Ο Καραμανλής και πόσο του αρέσει να τον «λιβανίζουν»... Κύριο

14:42 - 15 Νοε 2017
panayiotis

Από panayiotis

Δεν εμφανίζεται συχνά, αλλά όταν πρόκειται για εκδηλώσεις που εξυπηρετούν τον σκοπό της διαφύλαξης της υστεροφημίας του, ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στις πρώτες σειρές.

Ετσι και το βράδυ της Τρίτης, ο πρώην πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του προσφάτως εκλιπόντος Στέφανου Αναγνώστου με τον εύγλωττο τίτλο: «Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας και η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου».

Από τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση, υπηρετήθηκε απολύτως η θεωρία σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 ουδεμία ευθύνη έφερε για την εκτόξευση του χρέους στα ουράνια. Ενώ όλα κάπως συνέπεσαν με την άποψη που και σήμερα εξακολουθεί να διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το έλλειμμα σκοπίμως και δολίως διογκώθηκε, ώστε η χώρα να μπει στα μνημόνια (επειδή ο Παπανδρέου είχε κάποιος σχετικό βίτσιο, προφανώς...).

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές παρεμβάσεις στην παρουσίαση ήταν αυτή του οικονομολόγου, πρώην γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Γιώργου Κουρή, ο οποίος υποστήριξε ότι επιδιώχθηκε από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου η μεγέθυνση του ελλείμματος προκειμένου να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και ταυτόχρονο να παρουσιαστεί μεγάλη μείωσή του κατά τον επόμενο χρόνο.

Με βάση αυτά, μπορεί να υποθέσει κάποιος βασίμως ότι μόλις ο Τσίπρας σαλπίσει «έξοδο από τα μνημόνια», ο Καραμανλής και οι φίλοι του θα τον αποθεώσουν ως απελευθερωτή...

Παρόντες στην εκδήλωση πλην του κ. Καραμανλή ήταν μεταξύ άλλων και οι Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Ανδριανός και οι πρώην βουλευτές Πέτρος Δούκας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Απόστολος Κράτσας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 15 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.