ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κι όμως είναι αληθινό: Ο Βενιζέλος είπε έναν καλό λόγο για την κυβέρνηση!

Κι όμως είναι αληθινό: Ο Βενιζέλος είπε έναν καλό λόγο για την κυβέρνηση! Κύριο

15:05 - 15 Νοε 2017
panayiotis

Από panayiotis

Ποιος θα περίμενε ποτέ ότι ο Βαγγέλης Βανιζέλος θα έλεγε καλό λόγο για τον Αλέξη Τσίπρα;
Κι όμως. Μία ημέρα αφότου ο Πρωθυπουργός από την Θράκη εξήγγειλε ουσιαστικά την κατάργηση της Σαρία στις μειονοτικές περιοχές (σημειωτέον: η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου εξακολουθεί να ισχύει η Σαρία), ο κ. Βενιζέλος με μία ανάρτηση το facebook αναφέρει: 
 
 
«Θετική εξέλιξη είναι η εξαγγελία νομοθετικής ρύθμισης που θα καθιστά προαιρετική για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης την υπαγωγή στη δικαιοδοσία του μουφτή και τη σαρία. 
Αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό εν μέρει το πρόβλημα που δημιούργησε η νομολογία του Αρείου Πάγου που θεώρησε υποχρεωτική την υπαγωγή στη σαρία. Πρέπει όμως να προβλεφθεί νομοθετικά η συμμόρφωση με τους κανόνες δημόσιας τάξης, δηλαδή με τον πυρήνα των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και η δυνατότητα σχετικού δικαστικού ελέγχου».
 
Την προηγούμενη ημέρα ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει για το θέμα: «σήμερα οι Έλληνες πολίτες που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας δεν έχουν το δικαίωμα να πάνε στα αστικά δικαστήρια για θέματα προσωπικού και κληρονομικού δικαίου». 
 
«Γνωρίζετε όλοι τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου οι οποίες αναφέρουν ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας για τις κληρονομικές τους υποθέσεις δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν διαθήκες, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες. Εμείς σήμερα σπάμε τα δεσμά του παρελθόντος», είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγγειλε οτι η κυβέρνηση θα «ανοίξει τον δρόμο του μέλλοντος, καταργώντας την υποχρέωση και δίνοντας το δικαίωμα της επιλογής».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.