ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάλι... παρέκαμψαν τον Τσακαλώτο για το μέρισμα; Κύριο

08:33 - 16 Νοε 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Η μη προγραμματισμένη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα ξάφνιασε πολλούς, ακόμα και μέσα στην παράταξη.

Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ακόμα και ο ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης του έμεινε «στήλη άλατος» στο άκουσμα της ανακοίνωσης. Μολονότι λοιπόν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο κατ' εξοχήν αρμόδιος υπουργός για το θέμα, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις εντός Μαξίμου, αναφέρουν πως «έπεσε από τα σύννεφα» καθώς περίμενε ότι η αναγγελία θα συνέβαινε την ερχόμενη εβδομάδα. Συνεπώς, προκαλούνται ερωτηματικά για το ποιο ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου άναψε το «πράσινο φως» στον πρωθυπουργό για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές του reporter.gr, αυτός που έδωσε το τελικό «οκ» στον κ. Τσίπρα, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Εμείς πάντως, με το φτωχό μας το μυαλό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί ο πρωθυπουργός να συμβουλευτεί τον ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ υπουργό του κι όχι άμεσα τον ίδιο τον κ. Τσακαλώτο. Ο αναπληρωτής, επεμβαίνει και συμβουλεύει μόνο ελλείψει του ατόμου το οποίο καλείται να... αναπληρώσει, όπως καταλαβαίνει κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις της ελληνικής· ωστόσο, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και έχαιρε άκρας υγείας και βρισκόταν εντός συνόρων...

Χάρης Αποστολόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 01:04 - 16 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.