ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παπαγγελόπουλος θυμήθηκε ξανά τους «νταβατζήδες»

Ο Παπαγγελόπουλος θυμήθηκε ξανά τους «νταβατζήδες» Κύριο

15:31 - 28 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τους «νταβατζήδες» (από την εποχή Καραμανλή) θυμήθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και επιτέθηκε με αυτή τη φράση σε μερίδα του Τύπου.

Σε διημερίδα με θέμα «επιχειρήσεις και κοινωνία των Πολιτών: Καταπολεμώντας τη διαφθορά για την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης», ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι μεγάλη μερίδα του Τύπου, με «μεθόδους που προσιδιάζουν σε νταβατζήδες, φόβισαν, εκμαύλισαν πρόσωπα και θεσμικά όργανα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πατρίδα και τον λαό της».

Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Έκανε επίσης λόγο για «βδέλλες της διαφθοράς» και συνεχίζοντας την επίθεση στα ΜΜΕ σημείωσε:

"Τα μέσα ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό περιήλθαν στην ιδιοκτησία επιχειρηματιών, οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για ιδιοτελείς σκοπούς. Αρκετοί από αυτούς, ευτυχώς όχι όλοι, χρησιμοποίησαν τον Τύπο για να προάγουν τα συμφέροντά τους, να εξουδετερώσουν τους ανταγωνιστές τους σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και να εκβιάσουν πολιτικούς, προκειμένου να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα. Με μεθόδους που προσιδιάζουν σε νταβατζήδες φόβισαν, εκμαύλισαν πρόσωπα και θεσμικά όργανα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πατρίδα και το λαό της. Έτσι, λοιπόν, φθάσαμε στην οικονομική κρίση. Και τότε, όμως, αντί οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, επιχείρησαν να διαιωνίσουν το νταβατζιλίκι τους. Υπήρξε μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του λαού, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λεηλασία σε βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.