ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καλώστηνε την Deutsche Welle, κι’ ας άργησε

Καλώστηνε την Deutsche Welle, κι’ ας άργησε Κύριο

14:05 - 13 Δεκ 2017
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Σήμερα και εν όψει του ψηφίσματος που αναμένεται να εγκρίνει η Ολομέλεια της Ευρωβουλής, για τ’ αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής για τα Panama Papers, «ξύπνησε» η Deutsche Welle, να πληροφορήσει το φιλοθέαμον ευρωπαϊκό κοινό ότι, η έρευνα αυτή υπήρξε αναποτελεσματική..!

Σημειώνει, μάλιστα ότι, η έρευνα αυτή, που κράτησε ενάμιση χρόνο, ολοκληρώθηκε χωρίς θεαματικά αποτελέσματα και συμπεραίνει ότι, η «έλλειψη συνεργασίας» μεταξύ θεσμικών οργάνων αλλά και κρατών-μελών εμποδίζει την ουσιαστική καταπολέμηση της (νόμιμης) φοροαποφυγής. Οι ενδιαφερόμενοι προτιμούν την ΟΜΕΡΤΑ του διεθνούς κυκλώματος φοροαποφυγής».

 

Το ίδιο δηλαδή που «ομολόγησε» χθες και ο Επίτροπος Μοσκοβισί και το σχετικό ρεπορτάζ-ανταπόκριση που έστειλα από το Στασβούργο, αγνοήθηκε παντελώς από το σύνολο των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης.

Τα ίδια, δηλαδή, που περιέχονταν στην εμπιστευτική μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου που, από τα τέλη Μαΐου 2017, έστειλα κατ’ αποκλειστικότητα στον Reporter.gr, και στην οποία αναφέρονταν όλα όσα, φιλοτιμήθηκε ν’ αποκαλύψει σήμερα η DW.

 

…και καλά οι Γερμανοί που δεν διαβάζουν ελληνικά, οι έλληνες δημοσιογράφοι όμως, που πολλά είχαν εναποθέσει στις αποκαλύψεις από τα Panama Papers;

 

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 13 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.