ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «φλουρί» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Το «φλουρί» της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύριο

11:39 - 05 Φεβ 2018
Νένα Σώκου

Από Νένα Σώκου

Στο ιστορικό και ονομαστό για τις γεύσεις του εστιατόριο Βασίλαινας στην περιοχή Χίλτον τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής έκοψαν την πίτα τους το βράδυ της Παρασκευής.

Χαλαρή η ατμόσφαιρα, καθώς άλλωστε ο χώρος, αλλά και η επιλεγμένη γαστρονομία του σημείου, παραπέμπει σε κάτι τέτοιο.

Η μέρα πάντως ήταν γεμάτη ένταση για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας, καθώς διαρροές και ανακοινώσεις πήγαν και ήλθαν για την πορεία ολοκλήρωσης μιας επένδυσης που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Δηλαδή μεγέθους αντίστοιχου π.χ. με την παραχώρηση αεροδρομίων στη Fraport.

Το... φλουρί πάντως αναμένεται να αποκαλυφθεί στο τέλος Μάρτη, οπότε και η εποπτική αρχή, η ΤτΕ αναμένεται να βγάλει συμπέρασμα για την πρόταση εξαγοράς του σχήματος της ΕΧΙΝ. Επίσης τότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη για την τελική μορφή που θα έχει το επενδυτικό σχήμα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, λίγο πριν από την κοπή της πίτας, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα για παρατάσεις και ασάφειες στο κατατεθειμένο φάκελο, ο όμιλος Exin που έχει προκριθεί για την εξαγορά, με επίσημη ανακοίνωσή του διευκρίνισε «ότι δεν έχει αιτηθεί την παράταση της διαδικασίας κατάθεσης»  προσθέτοντας ότι «σε συνάρτηση με αμοιβαία συμφωνημένα χρονικά πλαίσια, κατατέθηκαν την 31η Ιανουαρίου συμπληρωματικά έγγραφα, τα οποία ζητήθηκαν, πλέον του κατατεθειμένου από τη 10η Ιανουαρίου φακέλου».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Exin τα συμπληρωματικά έγγραφα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- προτεινόμενη οργανωτική και επενδυτική δομή

- χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

- αποδεικτικά στοιχεία κεφαλαιακής επάρκειας.»

Κάτι βέβαια που αμφισβητήθηκε μέσω διαρροών που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα αναγραφόμενα προέρχονταν από την ΤτΕ.

Σε απάντηση πάντως των διαρροών αυτών, ο «Όμιλος EXIN κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να αναφερθούν στα επίσημα νομικά έγγραφα που διέπουν τη διαδικασία και τα οποία ορίζουν ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Μαρτίου 2018.»

Τόνισε δε, με νόημα ότι «οποιαδήποτε αναφορά σε διαφορετική ημερομηνία είναι λανθασμένη. Ο Όμιλος EXIN παραμένει προσηλωμένος στη διαδικασία, τηρώντας όλες τις ρήτρες εμπιστευτικότητας που έχουν αναληφθεί και δεσμεύεται να ολοκληρώσει την εξαγορά», υπογραμμίστηκε στην ανακοίνωση που φαίνεται ότι είχε συγκεκριμένο ….αποδέκτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 05 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.