ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «παιχνίδι» ανάμεσα σε Καραμανλή – Αβραμόπουλο για τη Novartis

Το «παιχνίδι» ανάμεσα σε Καραμανλή – Αβραμόπουλο για τη Novartis Κύριο

09:53 - 10 Φεβ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά όχι ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Κι αυτό γιατί ο προστατευόμενος μάρτυρας θεωρεί πως όσα καταγγέλλει πως έπραξε η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας έγιναν εν αγνοία του κ. Καραμανλή.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση την Παρασκευή, αρνήθηκε ασφαλώς κάθε κατηγορία, αλλά παράλληλα αναρωτήθηκε για τα όσα υποστηρίζει ο μάρτυρας σχετικά με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος σχολιάζοντας τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι η Ελλάδα αυθαίρετα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, αναφέρθηκε και στον Κώστα Καραμανλή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Επίτροπος «Ο μάρτυρας ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ότι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

Λίγη ώρα αργότερα από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή υπήρξε διαρροή σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τις αναφορές Αβραμόπουλου:

«Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα», ανέφεραν συνεργάτες του πρωήν Πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει πως στηρίζει τον κ. Αβραμόπουλο στο κομμάτι που τον αφορά -τη μαζική παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων, όταν ήταν υπουργός Υγείας στην κυβέρνησή του, αλλά δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τα υπόλοιπα.

Οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν συνεπώς τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» που κατέθεσε ότι ο Κώστας Καραμανλής τελούσε εν αγνοία για τη μαζική παραγγελία εμβολίων και «παρασύρθηκε» από τον κ. Αβραμόπουλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.