ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κι όμως, οι Αμερικανοί φοβούνται το ναυάγιο στην υπόθεση Novartis

Κι όμως, οι Αμερικανοί φοβούνται το ναυάγιο στην υπόθεση Novartis Κύριο

13:26 - 27 Φεβ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο εκνευρισμός που επικράτησε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ ανέφερε πώς στις έρευνες του FBI για την Novartis δεν περιλαμβάνονται ονόματα Ελλήνων πολιτικών, δεν περιγράφεται.

 

Εξ ου και τα non paper με τα οποία η κυβέρνηση… διέψευδε μία συζήτηση, την οποία ο κ. Πάιατ είχε κάνει όχι με στέλεχος της, αλλά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη.

Το τι πραγματικά ειπώθηκε ήταν φανερό και αποδείχθηκε από το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Πάιατ αναμετέδωσε στα κοινωνικά δίκτυα την σχετική ειδησεογραφία.

Όμως το τι πραγματικά σημαίνουν όλα αυτά είναι ίσως το πιο σημαντικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες καθημερινώς επιβεβαιώνονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η αμερικανική κυβέρνηση έχει άλλους λόγους να ανησυχεί: φοβάται πολύ περισσότερο για το ότι με τους άτσαλους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis απειλείται η ίδια η έρευνα του σκανδάλου και περιορίζονται οι δυνατότητες διαλεύκανσής του. Αλλωστε, ως γνωστόν, η αμερικανική πρακτική είναι μία και δοκιμασμένη.

Κατά την πάγια τακτική, εφόσον διαπιστωθούν τέτοιου είδους παραβάσεις, επιβάλλονται τα δέοντα πρόστιμα στις εταιρείες, γίνεται ένας διακανονισμός και οι υποθέσεις κλείνουν. Το κυνήγι μαγισσών ανήκει σε άλλες εποχές και πάντως μάλλον παρακωλύει τις έρευνες, παρά τις διευκολύνει.

Και αυτό έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.