ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιώργος Παπανδρέου: “Legalize it!”

Γιώργος Παπανδρέου: “Legalize it!” Κύριο

15:26 - 28 Φεβ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το έχει πει στο παρελθόν, σηκώθηκαν και οι πέτρες να τον φάνε, τώρα το ξαναείπε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή: Ο Γ. Παπανδρέου τάσσεται απερίφραστα υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης, είτε για φαρμακευτική, είτε για προσωπική, ψυχαγωγική χρήση, όπως και υπέρ της καλλιέργειας μικρής ποσότητας για ίδια χρήση.

 

Με αυτές τις τοποθετήσεις επανεμφανίστηκε στην Βουλή ο πρώην Πρωθυπουργός, όπου είχε προσκληθεί ενώπιον της επιτροπής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου  «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης».

Ο κ. Παπανδρέου, μίλησε και με την ιδιότητά του ιδρυτικού μέλους της Διεθνούς Επιτροπής για τα Ναρκωτικά, και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα ανακούφισης για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν, αλλά και να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός μοχλός στη γεωργία και τη φαρμακοβιομηχανία.

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό «δεν είναι το ηθικό δίλημμα αν είμαστε υπέρ ή κατά των ναρκωτικών. Δεν είναι το ηθικό δίλημμα αν είμαστε υπέρ ή κατά της χρήσης κάνναβης. Το ηθικό δίλημμα είναι αν οι πολιτικές μας και η πολιτεία σώζουν ζωές ή αν οι πολιτικές μας σώζουν ζωές».

Και δήλωσε ευθέως ο κ. Παπανδρέου: «Η άποψή μου είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και για ιατρικούς λόγους και για την απλή και ίδια χρήση», ενώ συμπλήρωσε: «Σας καταθέτω στοιχεία που δείχνουν ότι η κάνναβη είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και έχει μικρότερη επικινδυνότητα ακόμη και από το αλκοόλ και το τσιγάρο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.