ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Με ενοίκιο… 0,88 ευρώ τον χρόνο!!!

Με ενοίκιο… 0,88 ευρώ τον χρόνο!!! Κύριο

14:31 - 01 Μαρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ακούγεται σαν ψέμα κι όμως δεν είναι. Σε ένα βαυαρικό χωριό έξω από το Μόναχο παρέχεται η ευκαιρία ενοικίασης κατοικίας αντί του εξωπραγματικού ποσού των… 0,88 ευρώ τον χρόνο!

 

Πλην όμως, το προνόμιο δεν είναι για όλους.

Η ιστορία έχει ως εξής.

Στο χωριό Φούγκεραϊ, υπάρχει ένα σύμπλεγμα από 52 πετρόχτιστα σπίτια, με έτος ανέγερσης το 1520. Ήταν δωρεά της αριστοκρατικής οικογένειας των Φούγκεραϊ και προοριζόταν για την στέγαση φτωχών και απόρων.

 

Το ενοίκιο που κατέβαλαν οι ένοικοι αυτών των κτιρίων την εποχή εκείνη αντιστοιχεί σε σημερινά 88 σεντς του ευρώ, και απ’ ό,τι φαίνεται ο όρος ήταν να μην μεταβληθεί ποτέ το ενοίκιο στην διάρκεια των αιώνων.

 

Ετσι και σήμερα, οι ένοικοι του κτιρίου καταβάλλουν το αστρονομικό αυτό ποσόν, υπό κάποιες όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να μην έχουν καμία πηγή εισοδήματος, να έχουν διαμείνει στο Άουγκσμπουργκ για διάστημα δύο ετών, αλλά και να βρίσκονται στα διαμερίσματά τους από τις 10 το βράδυ κι έπειτα, καθώς οι πόρτες των κτιρίων κλειδώνουν εκείνην την ώρα.

 

Πέραν αυτών, οι ευεργετούμενοι έχουν και μία άλλη υποχρέωση: να προσεύχονται για την οικογένεια Φούγκεραϊ τρεις φορές ημερησίως στην εκκλησία του χωριού…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.