ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Χριστιανικό συλλαλητήριο ενάντια στα Νέα Θρησκευτικά

Χριστιανικό συλλαλητήριο ενάντια στα Νέα Θρησκευτικά Κύριο

08:45 - 02 Μαρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ» χριστιανικά σωματεία σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ, καλούν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 13:00 στα Προπύλαια προκειμένου να αντιδράσουν στον, όπως σημειώνουν, πολυθρησκειακό προσανατολισμό των Νέων Θρησκευτικών του υπουργείου Παιδείας.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, η ΑΣΠΕ και τα Χριστιανικά Σωματεία τα Νέα Θρησκευτικά έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας, οδηγούν στην πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό και στηρίζουν την άνιση μεταχείριση των ορθοδόξων μαθητών σε σχέση με τις μικρές ομάδες των αλλοθρήσκων.  

Το παρών στο συλλαλητήριο θα δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δήλωση – καρφί προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρεμβαίνει πραξικοπηματικά στα ζητήματα της Εκκλησίας.

Ο κ. Γαβρόγλου δεν έκανε βέβαια πίσω και τώρα έρχεται το συλλαλητήριο ως απάντηση από τη μεριά της Εκκλησίας. Νέο επεισόδιο λοιπόν στην κόντρα Εκκλησίας – κυβέρνησης. Εμείς, απλώς να υπενθυμίσουμε στον κ. Γαβρόγλου ότι ο προκάτοχός του, Νίκος Φίλης, βρέθηκε σπίτι του με αφορμή το ίδιο θέμα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.