ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί η ανταλλαγή των «2» με τους «8» δεν πρέπει καν να συζητείται

Γιατί η ανταλλαγή των «2» με τους «8» δεν πρέπει καν να συζητείται Κύριο

13:23 - 06 Μαρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ομολογουμένως η κυβέρνηση τηρεί χαμηλούς τόνους στην υπόθεση της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών και της κράτησής τους σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Το αν αυτό θα αποδώσει ή όχι, μένει να αποδειχθεί – και πάντως μία αμηχανία είναι αισθητή, καθώς οι ελληνικές υπηρεσίες και φαίνεται πως ολιγώρησαν στις αντιδράσεις τους και παρέλυσαν όταν αντιλήφθηκαν την έκταση της εμπλοκής.

Το επικίνδυνο και άστοχο σε αυτήν την υπόθεση είναι η άτυπη, φοβική και παρασκηνιακή συζήτηση περί ανταλλαγής των ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016.

Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται ούτε καθ’ υπόνοια. Οι οκτώ βρίσκονται στην Ελλάδα με δική τους βούληση και για την τύχη τους αποφασίζει η ελληνική Δικαιοσύνη και μόνο. Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι αιχμάλωτοι στην Τουρκία και η τύχη τους εξαρτάται από τις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οποιαδήποτε συζήτηση ή υπαινιγμός περί «ανταλλαγής» μόνο σε επικίνδυνα μονοπάτια μπορεί να οδηγήσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.