ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πάντως, για «καθαρή έξοδο» δεν είπαν κουβέντα

Πάντως, για «καθαρή έξοδο» δεν είπαν κουβέντα Κύριο

08:17 - 20 Μαρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Στουρνάρας να εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, ωστόσο, για «καθαρή έξοδο» δεν είπαν κουβέντα…

Σαν να υπήρχε κάποια σιωπηρή συμφωνία μεταξύ τους πως δεν θα θίξουν το θέμα. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος.

Όπως έγραψε το Reporter και πριν από την κοινή εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της ΤτΕ σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, ο κ. Τσακαλώτος το τελευταίο διάστημα έχει σχεδόν «εξαφανιστεί» και σε καμία περίπτωση δεν παίρνει θέση για το θέμα της «καθαρής εξόδου».

Το Μαξίμου, ο Τσίπρας, ο Δραγασάκης επιμένουν σε αυτό το σενάριο, ωστόσο, ο Τσακαλώτος έχει κατεβάσει τους τόνους και τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και στη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Το ίδιο βέβαια έκανε και ο διοικητής της ΤτΕ, που ενώ το τελευταίο διάστημα δεν χάνει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψη ότι η «καθαρή έξοδος» είναι λάθος επιλογή, στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ απέφυγε να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα.

Βέβαια, όπως προειπαμε, Τσακαλώτος και Στουρνάρας, είχαν την ευκαιρία να διαφωνήσουν για άλλα θέματα, με βασικότερο τον τρόπο με τον οποίο θα χαραχθεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μεταμνημονιακά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.