ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κωλοτούμπα #157: «Σλαβική και αμετάφραστη»

Κωλοτούμπα #157: «Σλαβική και αμετάφραστη» Κύριο

13:03 - 20 Μαρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν αναμονή της συνάντησης Τσίπρα – Καμμένου το μεσημέρι της Τρίτης, όπου υποτίθεται ότι θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην σχέση των κυβερνητικών εταίρων, πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς για την ονομασία της πΓΔΜ έχει όλα τα χαρακτηριστικά, τα οποία θα επέτρεπαν στον υπουργό Αμυνας να αποδεχθεί έστω προσχηματικά μία λύση – και ασχέτως του αν αυτή τελικά θα επιτευχθεί.

 

Εν όψει της επίσκεψης του Ν. Κοτζιά στα Σκόπια την ερχόμενη Πέμπτη, καλά πληροφορημένες πηγές επαναλαμβάνουν ότι η προκρινόμενη ελληνική πρόταση για την ονομασία θα είναι «Gornamakedonija», σύνθετη, σλαβική και αμετάφραστη.

 

Ως γνωστόν, ο Π. Καμμένος έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται ονομασία που να περιλαμβάνει τον «ελληνικό όρο Μακεδονία». Τον σλαβικό όρο «Makedonija», προφανώς θα μπορούσε να τον αποδεχθεί.

 

Δύσκολο βέβαια απ’ ό,τι όλα δείχνουν, να αποδεχθεί η άλλη πλευρά κάτι τέτοιο. Μπορεί και να μην έχει τόση σημασία, πάντως η ελληνική κυβέρνηση έχει βρει το περιτύλιγμα άλλης μίας κατά τα αναμενόμενα, περήφανης διαπραγμάτευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.